Zemřel herec s nezapomenutelným chraplákem. Zazářil v seriálu s 11 000 díly

Filmový svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 86 let zemřel britský herec John Savident. Známý byl díky své roli Freda Elliotta v seriálu Coronation Street. Objevil se také v několika filmech, včetně thrilleru Stanleyho Kubricka. O jeho úmrtí podle webu Mirror informoval jeho agent.

Šestaosmdesátiletý John Savident byl známý svým chraplavým hlasem, když hrál řezníka Freda Elliotta v seriálu Coronation Street, který vysílá televize ITV a k 21. únoru měl 11 197 dílů. „Se zármutkem oznamujeme, že ve středu 21. února zemřel herec John Savident, který byl milovaným manželem a otcem dvou dětí a bude velmi chybět všem, kteří ho znali,“ uvedl jeho agent v prohlášení podle webu Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyšehrad bude mít pokračování, potvrdil Štáfek. S Krausem pak hodnotili mafiány na Slovensku

Smutná zpráva zasáhla i výkonného producenta ITV Iaina MacLeoda. „Všichni v Coronation Street jsme hluboce zarmouceni zprávou o smrti Johna Savidenta. Jako Fred Elliott se John pevně zapsal do panteonu velikánů Coronation Street. Jeho bezkonkurenční komický talent v kombinaci s hlubokým patosem, který pramenil z jeho vynikajícího dramatického umění, udělal z Freda nezapomenutelnou, ikonickou postavu, která divákům po mnoho let přinášela velkou radost. Rád bych vyjádřil soustrast Johnově rodině a blízkým přátelům v této smutné chvíli,“ uvedl MacLeod.

Úmrtí Johna Savidenta zasáhlo také jeho fanoušky. „Bůh ti žehnej, Johne Savidente. Jeden z nejlepších herců ‚Corrie‘, opravdu nezapomenutelná klasická postava a úžasný herec,“ napsal jeden z nich na sociální síti X. „Jsem naprosto zdrcený, děkuji za legendárního Freda Elliotta, vždycky bude nejlepší postavou Coronation Street všech dob,“ dodal další fanoušek.

Diváci mohli Savidenta znát nejen z populárního britského seriálu, ale také z filmů či divadla. V prvním nastudování muzikálu Fantom opery v říjnu 1986 v Her Majesty's Theatre v londýnském Haymarketu ztvárnil majitele operního domu Monsieur Firmina. Objevil se také v politické komedii Yes, Minister, dystopickém thrilleru Stanleyho Kubricka A Clockwork Orange, životopisném filmu Gándhí, válečném filmu Battle Of Britain, televizním filmu Moll Flandersová, Šepot v temnotě, sci-fi seriálu Doctor Who a dobových dramatech The Remains Of The Day a Middlemarch.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herec Petr Batěk žije v luxusním bytě s výhledem na Prahu. Nahlédněte do jeho soukromí

Tagy:
Velká Británie thriller herec Stanley Kubrick Fred Elliott John Savident Iain Macleod