Zemřel populární italský návrhář. Cavalliho proslavila spolupráce s filmovými hvězdami

Italský módní návrhář Roberto Cavalli

Zemřel návrhář Roberto Cavalli

Ve věku 83 let v pátek ve Florencii zemřel italský módní návrhář Roberto Cavalli. Informovaly o tom zahraniční tiskové agentury. Cavalliho proslavila spolupráce s filmovými hvězdami, jakými byly Brigitte Bardotová či Sophia Lorenová. V módě mu byl blízký výstřední styl a potisky inspirované přírodou.

Podle italské agentury ANSA byl Cavalli již delší dobu nemocný a v posledních dnech se jeho stav zhoršil. Před rokem se jedna z nejvýraznějších osobností italské módy druhé poloviny 20. století stala pošesté otcem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Módní průšvih na Oscarech, Grandeová připomínala bonbón. Zazářila Stoneová či Hudgensová

Cavalli se začal prosazovat v 70. letech díky spolupráci s filmovými herečkami a jeho styl, který byl opakem minimalismu, si podle agentury AFP dokázal později získat i mladší celebrity, například Kim Kardashianovou, Jennifer Lopezovou, Naomi Campbellovou či Lady Gaga.

Ani Cavalliho značce se však v 21. století nevyhnuly finanční problémy, které postihly také další italské módní domy. V roce 2015 tak Cavalli prodal 90 procent kapitálu své firmy investičnímu fondu Clessidra, který ovšem nedokázal výrazně zlepšit hospodaření společnosti. V roce 2019 pak celou společnost odkoupil fond Vision Investments z Dubaje.

Tagy:
hvězda Lady Gaga Dubaj styl Roberto Cavalli Kim Kardashianová Agenzia Nazionale Stampa Associata Jennifer Lopezová Naomi Campbellová