Zemřela dabérka z oblíbeného seriálu Pokémon. V pouhých 46 letech podlehla boji s rakovinou

Dabérka oblíbeného japonského seriálu Pokémon zemřela ve věku šestačtyřiceti let. Rachael Lillisová od května statečně bojovala s rakovinou prsu, dokud jí v sobotu nepodlehla. Svůj hlas propůjčila hlavním postavám Misty a Jessie. Podle zdroje BBC její smrt oznámila kolegyně ze stejného seriálu Veronica Taylorová.

Hlas Misty a Jessie z japonského seriálu od devadesátých let ztvárňovala Rachael Lillisová. V sobotu však její kolegyně Veronica Taylorová na sociálních sítích oznámila, že známá dabérka zemřela ve věku pouhých šestačtyřiceti let. „Měla mimořádný talent, jasné světlo, které zářilo z jejího hlasu, ať už mluvila nebo zpívala,“ dodala při oznámení. Podle stanice BBC podlehla rakovině prsu, se kterou bojovala už od května.

ČTĚTE TAKÉ: Slovensko truchlí. Zemřela populární operní pěvkyně, účinkovala i v televizní show

Kolegyně dabérky prohlásila, že během léčby zákeřné nemoci byla vděčná za veškerou podporu a lásku, kterou jí lidé dávali. „Měla jsem to štěstí, že jsem Rachael znala jako kamarádku. Byla neomezeně laskavá a soucitná, a to až do samého konce,“ zavzpomínala si Taylorová. Podotkla, že vždy velmi tvrdě pracovala a celkově jí záleželo na druhých.

Sestra zemřelé Laurie Orrová její úmrtí potvrdila na profilu zřízeném na stránce GoFundMe za účelem pokrytí lékařské péče. Vybralo se na ní přes dva miliony korun, které nyní půjdou na pokrytí nákladů na smuteční obřad a zbytek poputuje na výzkum rakoviny, informoval list The Guardian. „Zemřela pokojně, bez bolesti, a za to jsme vděční,“ napsala Orrová.

Lillisová propůjčila svůj hlas stovkám postav v různých pořadech a filmech. Mezi její nejznámější patřily hlavní postavy Misty a Jessie ze seriálu Pokémon, kde zazněla ve více jak 400 epizodách. Ztvárnila ale také několik ostatních stvoření, jako například Jigglypuff, Vulpix, Venonat a Goldeen.

Vzkaz do nebe proto poslala i společnost The Pokémon Company International. „Zpráva o Rachael Lillisové nás hluboce zarmoutila,“ uvedl v úterním prohlášení mluvčí firmy. „Jejího účinkování v animovaném seriálu si bude vážit mnoho fanoušků, kteří vyrůstali s postavami, jež svým mimořádným talentem přivedla k životu. Budou na ni vzpomínat další generace a my ji budeme mít vždy blízko v našich srdcích,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smutek za herce Jelínka. Do všeho šel po hlavě, byl jako Belmondo, vzpomíná režisér

Tagy:
Pokémon zdraví Slovensko společnost rakovina BBC The Guardian celebrity hodnoty Lauria umění a zábava umění, kultura, zábava a média nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání společenská rubrika Rachael Lillis Veronica Taylor