Céline Dion se postavila Trumpovi. Zuří kvůli zneužití slavného hitu z velkofilmu Titanic

Céline Dion

Kampaň Trumpa

Na akci republikánského kandidáta na post amerického prezidenta Donalda Trumpa zazněl hit kanadské zpěvačky Céline Dion „My Heart Will Go On“, známý z velkofilmu Titanic. V průběhu mítinku se objevila na obrazovkách i nahrávka jejího živého vystoupení. Tým hudebnice politikovi na síti X vyčetl, že šlo o neautorizované použití materiálu. Exprezidenta za podobné praktiky kritizovali dříve i jiní muzikanti. Píše o tom web BBC.

„Manažerský tým Céline Dion a nahrávací společnost Sony Music Entertainment Canada Inc. se dozvěděly o neoprávněném použití nahrávky živého vystoupení hudebnice, během něhož zpívá svůj hit My Heart Will Go On,“ uvedl její tým na síti X.

K TÉMATU: Budíček pro Trumpa, exprezident ztrácí klíčové státy. Harrisová mu bere Pensylvánii i Wisconsin

Její celosvětově známá píseň, která se dostala do povědomí lidí díky velkofilmu Titanic, zazněla na mítinku Trumpa a jeho viceprezidenta J. D. Vanceho v americkém státě Montana. „V žádném případě se nejedná o autorizované použití. Céline Dion tento krok ani podobné chování neschvaluje,“ zdůraznil tým. „Zrovna tuto píseň?“ dodali zástupci umělkyně s podivem.

Volební management Trumpa na tuto kritiku dosud nereagoval. Na podobný problém zneužití repertoáru upozornili již v minulosti i jiní hudebníci. Do republikána se opřel třeba kytarista a zpěvák Neil Young, připomíná web BBC.

Kapela Rolling Stones exprezidentovi pohrozila právními kroky v roce 2020 v souvislosti s tím, že na shromáždění v Oklahomě zazněla skladba You Can't Always Get What You Want. Když tým republikána využil v roce 2019 do volebního klipu píseň skupiny Black Sabbath, ozvali se Ozzy Osbourne i jeho žena Sharon a zakázali její použití.

Trump přitom není prvním republikánským politikem, kterého kritizují hudebníci za podobné praktiky. Kytarista a zpěvák Bruce Springsteen se vymezil proti týmu Ronalda Reagana, který plánoval použít jeho hit Born in the U.S.A. během prezidentské předvolební kampaně v roce 1984.

Céline Dion na konci července dojala celý svět, když vystoupila během zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži. Zpěvačka, která se potýká s takzvaným syndromem ztuhlé osoby, vystupovala poprvé od roku 2020.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policista se před útokem na Trumpa zalekl střelce, odhaluje nové video. Atentátu nezabránil

Tagy: