Zemřela jedna z největších tváří českých televizí Kateřina Fričová. Šéfovala i TV Prima

Ve věku 70 let zemřela někdejší šéfka TV Prima, České televize a Novy. Čtyři roky zastávala také post generální ředitelky v rádiích Frekvence 1 a Evropa 2. Působila také na FAMU, kterou sama vystudovala. Patřila k výrazným tvářím, které se zasloužily o přerod médií po roce 1989. O jejím úmrtí informovala ČT na sociální síti X.

Post generální ředitelky zastávala Fričová na TV Prima tři roky a v rádiích Frekvence 1 a Evropa 2 čtyři roky, připomněl web MediaGuru. V ČT jako šéfka programu pracovala do roku 2010.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární bluesman John Mayall. Hrával s ním i Clapton, poslední turné už nedokončil

Přestože prošla řadou médií, podle webu Novinky.cz trvala na tom, že jejich fungování je v zásadě stejné. Komerční i veřejnoprávní média totiž usilují o kvalitní, pravidelný program a o to, aby získala diváky/posluchače.

Po skončení svých angažmá v médiích se Fričová uchýlila na FAMU, kde vyučovala Mediální management. Kvůli zdravotním problémům ale musela akademickou sféru opustit. Svět médií pak podle webu Televizniweb.cz sledovala zpovzdálí prostřednictvím sociálních sítí.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kapela Lucie vyvrací fámy o konci. Chystá novou desku i velkolepé turné s řadou hostů

Tagy:
Twitter Jan Kraus televize Česká televize FAMU TV Nova TV Prima ČT24 Frekvence 1 Evropa 2 umění, kultura, zábava a média média a zábavní průmysl produkty a služby ekonomika, obchod a finance hromadné sdělovací prostředky Kateřina Fričová Mediaguru