Matka se přiznala, že odhodila v Ústí novorozence do popelnice. Hrozí jí výjimečný trest

Dítě bylo nalezeno v kontejneru na odpadky.

Žena se přiznala k odhození dítěte do kontejneru

Policisté ve středu obvinili z pokusu o vraždu matku novorozeného chlapce, odloženého do kontejneru ve čtvrti Střekov v Ústí nad Labem. Obviněná se k činu přiznala, informovali policisté na sociální síti X. Devatenáctileté ženě hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

„Policejní vyšetřovatel obvinil matku nalezeného novorozence ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ uvedla policie na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Partnerská hádka skončila krvavou spouští. Muž nejdříve ubodal partnerku, poté si sáhl na život

Novorozeně bylo v kontejneru nalezeno v neděli. Policisté nejprve z taktických důvodů nechtěli uvést, zda je živé. Později oznámili, že chlapec je zdravý a dostal jméno Jáchym.

Vyšetřování pokračovalo zveřejněním fotografie bundy, do níž bylo miminko zabalené. V úterý odpoledne policisté uvedli, že ke zjištění totožnosti ženy a jejímu následnému dopadení policistům pomohly poznatky svědků právě na základě zveřejněných snímků oblečení.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zmizely a tři roky je nikdo neviděl. Teď děti zachytila kamera v divočině na Novém Zélandu

Tagy:
děti Nový Zéland společnost výjimečný trest Ústí nad Labem kontejner trestná činnost lidstvo trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti