Žena, kterou v Karlových Varech pobodal Afghánec, musela na operaci. Jak na tom teď je?

Nádraží v Karlových Varech

Stav ženy pobodané v Karlových Varech cizincem se po operaci pomalu stabilizuje. Útočníkem, který měl chvíli předtím rovněž znásilnit osmnáctiletou dívku, je podle informací CNN Prima NEWS Afghánec ve věku kolem 20 let. Do Česka přijel z Německa.

Cizinec měl v noci z pátku na sobotu nedaleko nádraží v Karlových Varech bodnout ženu do hrudníku a břicha. Předtím měl zaútočit na osmnáctiletou dívku, kterou údajně znásilnil. „Tři hodiny po půlnoci došlo v Karlových Varech k násilnému trestnému činu, při kterém jedna osoba utrpěla vážná zranění. Muž podezřelý ze spáchání trestného činu byl zadržen. Kriminalisté se nyní případem intenzivně zabývají,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že muži zákona poskytnou bližší informace hned, jak to bude možné.

Pobodaná žena utrpěla rozsáhlá zranění a podstoupila operaci, po které zůstala napojena na plicní ventilaci. „Zraněná žena byla dnes po náročné operaci odpojena od dýchacího přístroje a její stav se pomalu stabilizuje,“ uvedla v neděli mluvčí Nemocnice Karlovy Vary Markéta Singerová.

Může za napadení migrace?

Žena nyní leží na oddělení ARO. „Utrpěla rozsáhlá zranění osrdečníku a jater, měla hemoragický šok. Nebylo to úplně jednoduché,“ dodala Singerová.

Podle bezpečnostního experta Andora Šándora lze útoky přičíst „dopadům migrace, kterou v posledních letech zažívají země Evropské unie“. „Když nejme schopni lidi prověřit, mohou se sem dostávat osoby pro společnost velmi nebezpečné. Nedá se tomu pak jakkoliv zabránit. Na druhou stranu může jít o selhání jednotlivce, znásilnění žen se bohužel děje i v běžné společnosti,“ řekl Šándor.

Tagy: