Otřesný čin v Jihlavě: Příbuzná měla ubít miminko k smrti, jeho matka zrovna odpočívala

Malé dítě ležící v nebezpečné poloze na břiše

Otřesný případ tragické smrti dítěte se odehrál v Jihlavě. Zatímco matka teprve pětiměsíčního chlapečka odpočívala, její příbuzná měla ve vzteku udeřit bezbranné miminko tak silně, až zemřelo. Po úderu do hlavy krvácelo do mozku. Ženě hrozí až 16 let za mřížemi.

Když kojenec usilovně pláče, dokáže to vykolejit nejednoho rodiče. A někomu nervy ujedou až příliš. Přesně to se stalo třiačtyřicetileté ženě z Jihlavy, která měla v afektu připravit o život pětiměsíční miminko. Podle informací CNN Prima NEWS si matka malého malého chlapečka chtěla jen na chvíli odpočinout. Příbuzná si vzala dítě na starost a dopadlo to tragicky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kradla zubní kartáčky po celém Česku. Na „zoubkovou vílu“ si posvítili náchodští policisté

„Naše posádky byly vyslány k dětskému pacientovi s náhlou zástavou oběhu, bohužel veškeré oživovací pokusy byly marné a pacienta se nepodařilo zachránit,“ uvedl mluvčí ZZS Kraje Vysočina Petr Janáček.

Jak se redakci CNN Prima NEWS podařilo zjistit, něco už nesedělo při příjezdu záchranářů a policistů na místo. Dítě totiž mělo mít viditelnou ránu na hlavě. Proč příbuzná matky chlapečka brutálně napadla, nechtějí kriminalisté upřesnit.

Na náhodu a nedbalost to ale nevypadá. „Případ vyšetřují kriminalisté z odboru kriminality z krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. Vzhledem k tomu, že se jedná o malé dítě, nebudeme s ohledem na rodinu a na tuto skutečnost průběh vyšetřování nijak dalším způsobem komentovat,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Přesnější informace poskytl státní zástupce Jan Adam. „V současné fázi byla obviněna jedna osoba, jedná se o ženu. Byla obviněna z trestného činu těžkého ublížení na zdraví a v neděli bylo Okresním soudem v Jihlavě rozhodnuto o jejím vzetí do vazby,“ sdělil.

Zda žena s chlapečkem hodila o zem nebo ho jinak udeřila, zatím není jasné. Ke všemu se ale prý přiznala a svého činu lituje. Svou roli mohl sehrát i alkohol. Jedním z důvodů, proč žena putovala do vazby, je fakt, že by se mohla pokusit o útěk.

Tagy:
dítě policie smrt Vysočina krimi Jihlava Policie České republiky okres Jihlava Jan Adam Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina