Hyenismus v Bardejově. Žena okrádala domov důchodců, peníze skončily na Maltě

Žena v Bardejove na Slovensku okradla seniory.

Okradla důchodce

Desítky tisíc eur zmizely z bankovních účtů domu s pečovatelskou službou ve slovenském Bardejově. Peníze během několika transakcí skončily v daňovém ráji. Jak policisté zjistili, převáděla je tam zaměstnankyně domova seniorů.

Transakce byly provedeny v internetovém bankovnictví. Peníze podle úřadů skončily na Maltě. Žena, která je údajně ukradla, měla na kontě nastavený limit. Musela tedy provést několik operací po sobě. Konečná suma se pak vyšplhala na desítky tisíc eur.

ČTĚTE TAKÉ: Při prodeji papuček ji okradli o úspory. Mamince postižené Anetky pomohli i diváci Primy

Podivných transakcí si všimla banka, která se začala zajímat o jejich důvod. Ředitelka domova seniorů vše oznámila městskému úřadu a ten začal celou věc prošetřovat. „Povedlo se to odhalit a podařilo se také zabránit tomu, aby všechny finanční prostředky ze zařízení byly tímto způsobem odčerpány z účtů,“ uvedla pro TV JOJ Anna Göblová, ředitelka domova pro seniory v Bardejově.

Co vedlo pachatelku k takovému jednání, zatím není jisté, věc mají v rukou kriminalisté. „Se ženou se hovořilo, ale její motivace není jasná. Faktem ale je, že se k těmto převodům přiznala,“ řekl mluvčí úřadu města Bardejov Štefan Hij. Případ tak slouží jako varování pro ostatní sociální zařízení na celém Slovensku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zloděj kradl u Armády spásy

Tagy: