Žena před dvěma lety zmizela, našli ji polomrtvou na otevřeném moři

Angelica Gaitanová

Pohřešovanou ženu našli na otevřeném moři

Nedaleko pobřeží Kolumbie plavala v moři polomrtvá 46letá žena. Z vody ji vytáhli rybáři, kteří zjistili, že je podchlazená a velmi slabá. Ve vodě strávila více než osm hodin. Záhada se ještě prohloubila, když se ukázalo, že ženu už dva roky pohřešuje rodina.

Angelicu Gaitanovou objevili rybáři v Atlantiku asi dva kilometry od pobřeží u městečka Puerto Colombia. Podle Rolanda Visbala, který spolu s kamarádem Gustavem ženu našel, to bylo v sobotu kolem šesté ráno. Nejdříve si prý mysleli, že ve vodě plave velké poleno, než si všimli, že jde o živou ženu. Informoval o tom portál The Sun.

Kolumbijka strávila v moři více než osm hodin, byla zesláblá a podchlazená. Měla obrovské štěstí, že ji rybáři našli. Podle místních médií se totiž v této části moře vyskytují žraloci. Rolando a Gustavo navíc kvůli potížím s motorem málem na moře nevyrazili. „Znovu jsem se narodila. Bůh nechtěl, abych zemřela,“ zněla údajně první slova zachráněné ženy.

Dramatické video, které se objevilo na internetu, zachycuje moment, kdy se rybáři pokoušeli Kolumbijku z vody vytáhnout. Volají na ni španělsky i anglicky, Angelica ale vůbec nereaguje a nijak nespolupracuje. Rolando a Gustavo ji přitáhli lanem na loď, dali jí napít a vzali ji na břeh. Záchranáři poté ženu převezli do nemocnice.

Utekla od manžela, který ji týral

Ukázalo se, že jde o dva roky pohřešovanou Angelicu Gaitanovou. Co celou dobu dělala a kde se skrývala, není jasné. Případ vyšetřuje policie. Kolumbijka ale pro místní média uvedla, že se rozhodla před dvěma lety odejít od rodiny včetně dvou dcer bez jediného slova proto, že ji manžel dvě dekády týral a znásilňoval.

„Zneužívání začalo, když jsem byla poprvé těhotná. Mlátil mě a znásilňoval. Během druhého těhotenství zneužívání pokračovalo, nemohla jsem od něj ale utéct, protože holky byly malé. Mnohokrát jsem to nahlásila, ale policie ho jen sebrala na 24 hodin a pak se vrátil a s ním i útoky,“ citoval portál její slova.

Po jednom brutálním napadení už nevydržela a uprchla. Poté měla několik měsíců žít v ulicích města Barranquilla, než vyhledala pomoc a dostala se do zařízení, které pomáhá ženám v těžké situaci. Na konci září se rozhodla ukončit svůj život, přiznala, že v moři se chtěla utopit. Nyní je ale za svůj život vděčná, o to víc, že se v nemocnici setkala se svými dcerami. Podle jedné z nich má matka psychickou poruchu.

Amigos les comparto todos los vídeos que logré al momento del rescate en Altamar de Angélica Gaitan frente a las costas del municipio de Puerto Colombia el día sábado 26 de Septiembre de 2020 !

Posted by Rolando Visbal Lux on Tuesday, September 29, 2020
Tagy: