Žena přežila zázrakem útok aligátora. Popsala, jak se jí podařilo uniknout ze spárů predátora

Mám štěstí, že jsem vůbec naživu. Těmito slovy popsala Rachel Thompsonová útok aligátora, který ji napadl nedaleko jejího domova u řeky Hillsborough na Floridě v USA, uvádí web Bay News 9.

Thompsonová se začátkem července vydala jako každý den k řece zaběhat, zacvičit si jógu a zaplavat si. Když však vylézala z řeky, v hrůze spatřila aligátora, který na ní okamžitě zaútočil.

„V okamžiku, kdy jsem uviděla jeho hlavu, to byl jen zlomek vteřiny, než mě chytil za nohu,“ uvedla pro Bay News 9.

K TÉMATU: Krvavý útok aligátora na Floridě. Mohutný predátor se rybáři zakousl do ruky

Ze sevření predátora se pokusila vyprostit a několikrát ho udeřila kamenem. Bylo to však marné.

„Uvědomila jsem si, že se nevyprostím, neměla jsem tolik síly. Aligátor zabral a postupně mě táhl do stále větší hloubky. V zoufalství jsem ho prostě chytla za čelisti a roztáhla je,“ popsala Rachel, jak se jí nakonec podařilo ze smrtelného sevření uniknout.

Aligátor nakonec ženu pustil. Na břehu ji pak našel ležet v bolestech její syn, soused ji ihned poté odvezl do nejbližší nemocnice, píše Mirror. Zranění nohy bylo vážné, uvedli lékaři, Thompsonová musela podstoupit operaci. Přestože stále hrozí nebezpečí, že se jí rána zanítí, žena je šťastná, že útok vůbec přežila.

Útoky aligátorů na řece Hillsborough nejsou ničím neobvyklým. Floridská komise pro ochranu ryb a divoké zvěře uvedla, že mezi lety 1948 a 2022 došlo v tomto americkém státě ke 453 útokům na lidi, z nichž 26 bylo smrtelných.

Například loni přišel třiadvacetiletý Jordan Rivera o ruku poté, co spadl do řeky, kde ho napadl aligátor, uvádí web NBC News. Před třemi lety našli potápěči ve stejné řece tělo 29leté Shayly Silvy, kterou měl také napadnout aligátor.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chovateli z New Yorku zabavili obřího aligátora Alberta. Slepý plaz měl v domě i bazének

Tagy: