Krvavý útok aligátora na Floridě: Mohutný predátor se rybáři zakousl do ruky

Obrovský aligátor napadl v neděli na Floridě rybáře. Predátor se muži zahryzl do paže a způsobil mu vážná zranění, poté odplaval. Rybáře podle zpravodajství FOX 35 do nemocnice transportoval vrtulník.

K útoku třímetrového plaza došlo zrovna v době, kdy z rybníku na golfovém hřišti v Leesburgu tahal rybu. „Ležel na zemi, když zvíře otevřelo tlamu a zakouslo se mu do ramene,“ popsal útok svědek Ron Priest pro zpravodajství FOX 35 a dodal, že aligátor šel s největší pravděpodobností po ulovené rybě.

ČTĚTE TAKÉ: Nezletilá dívka v Missouri mlátila spolužačce hlavou o beton. Rvačku si studenti natáčeli

Po útoku za sebou plaz zanechal rybu i krvácejícího rybáře a vrátil se zpět do vody. Děsivé scéně přihlížela i paní Priestová, majitelka nedalekého objektu, která okamžitě volala na tísňovou linku. Ze záznamu hovoru, který zveřejnili hasiči, je slyšet panika v jejím hlase. „Na mém dvorku je aligátor, který útočí na člověka,“ křičela do telefonu.

Na místo byl vyslán lékařský vrtulník a zraněný muž byl letecky transportován do nemocnice v Orlandu.

Floridská komise pro ochranu ryb a divoké zvěře (FWC) uvedla, že rybář utrpěl vážné poranění ruky a zápěstí. Aligátora komise vyhodnotila jako hrozbu a na základě jejího rozhodnutí musí dojít k jeho odstranění.

Od roku 1948 do roku 2022 došlo na Floridě ke 453 nevyprovokovaným případům kousnutí, což vedlo ke 26 úmrtím. „Pravděpodobnost, že vás tady vážně zraní aligátor, je zhruba jen jedna ku 3,1 milionu,“ uvedla podle zpravodajství CBS News komise.

Jen za minulý rok ale došlo hned k několika incidentům. V dubnu ukousl agresivní plaz nohu dvaasedmdesátiletému muži přímo před jeho domem. V červenci zase napadl seniorku během procházky se psy. Devětašedesátiletá žena po útoku zemřela.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Malá Rosie doslova zatočila s hadem, který požíral její morče. Záběry souboje oblétly svět

Tagy:
útok aligátor Florida přeživší Lake County Leesburg rybaření