Záběry, ze kterých mrazí. Žena v Brně vběhla pod tramvaj, tragédii zabránil pohotový řidič

Žena v Brně vběhla přímo pod tramvaj

Žena v Brně vběhla pod tramvaj

O velkém štěstí může mluvit mladá žena, kterou v Brně málem přejela tramvaj. Tragédii naštěstí zabránil pohotový řidič soupravy, který stihl na poslední chvíli zastavit. Brněnský dopravní podnik potvrzuje, že podobných incidentů přibývá a ne všechny mají šťastný konec.

Ze záběrů z jízdy ulicí Lidická v Brně z pohledu řidiče tramvaje běhá mráz po zádech. Souprava plná cestujících přijížděla minulý týden, a to z centra města k parku Lužánky na zastávku Antonínská. Řidič nejprve zpomaluje kvůli osobnímu autu, které zleva vjíždí na koleje. Ze stejné strany do kolejiště vkročí žena. „Ta mu přímo vlétla, dá se říct, pod jedoucí tramvaj,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Doležalová.

Velkým štěstí byl fakt, že tramvaj řídil zkušený šofér s třicetiletou praxí. I proto dokázal víc než 40tunový kolos zastavit téměř na místě. „Naštěstí použil nouzovou brzdu, cinkal celou dobu, ale vůbec nezareagovala. Ani se netočila,“ doplnila Doležalová.

Jestli měla chodkyně v uších sluchátka nebo byla myšlenkami jinde, není jasné. Dopravní podnik zveřejněním videa chce hlavně varovat před chováním chodců. Podobných případů totiž přibývá, a to nejenom v Brně.

Tagy:
tramvaj Brno nepozornost chodec Dopravní podnik města Brna Lužánky