Žena z Pardubicka si chtěla pohladit tygra. Ten jí ale ukousl ruku až po loket

Tygr ukousl ženě ruku

Ženě z Pardubicka ukousl tygr ruku

Tygr vážně zranil ženu ve Chvojenci na Pardubicku. Zvíře soukromého chovatele ženě ukouslo ruku až po předloktí poté, co ho chtěla bez vědomí majitele pohladit a strčila ji dovnitř přes mříže. Incident prošetřuje policie.

Půl hodiny po poledni se do Chvojence sjela záchranka i policisté. 66letou seniorku tam vážně poranil tygr bengálský, na kterého si chtěla sáhnout. Rodina ženy má v areálu ustájené koně, o které chodila pečovat. Žena si chtěla na šelmu sáhnout, o čemž chovatel tygra nevěděl.

„Přestože žena byla v minulosti už několikrát upozorněna na to, že to dělat nemá, ve chvíli, kdy procházela kolem zamřížovaného výběhu pro tygry, strčila ruku dovnitř a došlo ke zranění,“ uvedla pardubická policejní mluvčí Dita Holečková. Tygr byl v zamřížovaném výběhu.

„Tygr ženě způsobil závažné poranění na horní polovině těla,“ řekl mluvčí pardubické záchranné služby Aleš Malý. Podle informací CNN Prima NEWS ženu neopatrnost stála část ruky až po předloktí. Záchranáři jí podali léky na tišení bolesti a převezli ji na operaci do Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Chovatel šelmy ženu už dříve několikrát upozorňoval, aby se zvíře nepokoušela hladit a nestrkala mu ruku do klece. „Na místě jsou kriminalisté, kteří zjišťují okolnosti celé události,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Chovatele incident zasáhl. Kromě tygrů vlastní například i pumy, levharty, rysy a lvy. Na webových stránkách nabízí také možnost hlazení ochočených šelem pod dohledem. Jejich chovu se věnuje 20 let a žádné problémy dosud neměl.

Tagy: