Těžko uvěřitelný případ z Ústí. Taxikář vláčel ženu za autem, skončila v nemocnici na JIP

Kriminalisté se zabývají těžko uvěřitelným případem z Ústí nad Labem. Taxikář tam měl na náměstí podle informací policie přimáčknout ženě ruku do dveří, rozjet se a vláčet ji desítky metrů.

Žena pozdě v noci procházela Mírovým náměstím v Ústí nad Labem směrem ke stojícímu taxíku. „Poškozená přistoupila k vozidlu taxislužby, řidič z tohoto vozidla se poškozené zalekl a zařadil rychlostní stupeň,“ popsala CNN Prima NEWS situaci mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Zřejmě se obával, že mu chtěla z auta něco ukrást. Přiskřípl jí proto podle policie ruku do dveří, rozjel se a ženu smýkal po silnici.

ČTĚTE TAKÉ: Žhářský útok v Dolní Trnávce: Plameny zdevastovaly pět aut. Útočníky zachytily kamery

„Dle jeho slov si neuvědomil, že je tato žena ve dveřích stále zaklíněná. Po desítkách metrů v ulici Revoluční zastavil a žena spadla na zem,“ doplnila Hyšplerová. Na místě zraněné ženě poskytli první pomoc strážníci, kteří přivolali záchranáře.

„Zranění byla středně vážná a vzhledem ke zdravotnímu stavu, který se začal zhoršovat, byla přivolána na místo i lékařská posádka,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník. Žena skončila na jednotce intenzivní péče v ústecké nemocnici a řidiče teď čeká dlouhé vysvětlování. „Policejní vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu ublížení na zdraví,“ řekla policejní mluvčí. Za ublížení na zdraví hrozí taxikáři v případě obvinění a prokázání viny u soudu až tříletý trest vězení.

Tagy: