Neuvěřitelný případ z Brna. Žena právě hlásila krádež auta, když vůz projel kolem ní

Pronásledovala vlastní auto

Vlastním očím nemohla uvěřit žena, která byla na policii nahlásit vykradený rodinný dům v Brně-Bystrci a odcizený vůz. Když vycházela ze služebny, spatřila, jak její auto před ní projíždí. Žena i s dcerou neváhaly, vůz začaly v druhém autě pronásledovat a zalarmovaly policisty.

„Odcizili mi auto, je to nahlášené na státní policii. Je ukradené, teď ale jede před námi,“ volala žena na linku 158. To jí o den dříve z garáže ukradli zloději.

„Na tísňové lince ženy zalarmovaly policisty, kteří se za nimi bleskově vydali. To už si ale dvoučlenná posádka v kradeném automobilu za sebou povšimla nezvaných hostů a pokusila se je setřást,“ vypráví mluvčí policie Petr Vala.

Drama o pár minut později „vyřešil“ mladík za volantem. „Bláhově totiž zajel do slepé ulice, a když se pokusil z bezvýsledné situace vymanévrovat, statečné ženy mu pohotově svým autem zatarasily cestu,“ dodal mluvčí.

Zloděj i jeho kumpán se ještě z místa pokusili utéct po svých, tomu už ale udělaly razantní přítrž policejní hlídky. Po zhruba 150 metrech je zadržely. Policisté následně zjistili, že šofér neměl za volantem co dělat, a to hned z několika důvodů. Kromě toho, že auto nebylo jeho, měl i zákaz řízení a odmítl test na drogy.

Kriminalisté přišli i na to, že 27letý recidivista už minimálně desetkrát porušil zákon: na Brněnsku a Blanensku se vloupával do rodinných domů, sklepů, garáží i aut a způsobil statisícové škody. Teď mu tak hrozí několikaleté vězení.

Tagy: