V Brně řádili falešní popeláři. Kradené zboží ukryli do popelnice a zaházeli ho odpadky

Dvojice mužů z Brna si myslela, že obelstí kamerový systém. Jeden z mužů se pak vydával za popeláře a lup uložil do popelnice.

Falešní popeláři

Další z těžko uvěřitelných případů řešili strážníci v Brně. Dvojice mužů tam schovala do popelnice ukradený mixážní pult a drahou elektroniku. Jeden z pachatelů si oblékl reflexní vestu a ve snaze působit nenápadně se vydával za popeláře.

Jedná se o další z příběhů s podtitulem „To nevymyslíš“ nebo „To se může stát jen v Brně“. Dva muži, kteří o půl druhé ráno vycházeli z parku na Kolišti, se tvářili a chovali tak nenápadně, že na sebe v podstatě sami upozornili. V tašce a kufru nesli drahou elektroniku, která chvíli před tím zmizela z jednoho z podniků v centru Brna.

„Jeden s taškami přešel na červenou přes malý městský okruh, druhý, se světlým kufrem, udělal totéž na protější straně křižovatky. 22letý mladík potom popadl černou plastovou popelnici a se svým 36letým známým se sešel na rohu Bratislavské ulice,“ popisoval jednání dvojice policejní mluvčí Jakub Ghanem.

Jenže nastal problém. Jak projít a přenést kořist po ulici, kterou kvůli zvýšené kriminalitě monitoruje hned několik kamer? Dvojici napadl báječný nápad. Ukradené věci muži schovali do popelnice a starší z nich, který měl na sobě oranžovou reflexní vestu, se začal vydávat za svědomitého nočního popeláře.

Nelogické jednání

Aby vše vypadalo maximálně nenápadně, muž po cestě posbíral hned několik odpadků a vhodil je do popelnice. Jenže ani jeho výborný herecko-popelářský výkon mu nakonec nebyl nic platný.

„Strážníci muže dopadli v okamžiku, kdy se zastavil u pouličního odpadkového koše, vyjmul z něj část se smetím a chystal se ho vysypat do popelnice. To působilo samo o sobě poměrně nelogicky, protože černá nádoba obvykle slouží na domovní odpad,“ podotkl Ghanem.

A když následně strážníci posvítili do popelnice baterkou, uviděli pod nánosem odpadků ukradený mixážní pult, tablet a další elektroniku sloužící k ozvučení. A začalo klasické kolečko výmluv. „Já jsem tam ty věci nedal, ani jsem to neotevřel,“ tvrdil jeden z dvojice.

„Nervózní muž hlídce městské policie odpovídal nejprve velmi vyhýbavě, po chvíli ale přiznal, že předměty jsou kradené,“ dodal mluvčí. Oba pseudopopeláře si tak následně převzali státní policisté. Mužům teď za krádež hrozí několikaleté vězení.

Tagy: