Žena, které tygr na Pardubicku ukousl ruku, je po operaci. O paži přišla až po předloktí

Tygr bengálský

Útok tygra na ženu

Ženu, které v pondělí tygr ve Chvojenci na Pardubicku ukousl ruku, lékaři operovali. O horní končetinu přišla až k předloktí poté, co se snažila si bez vědomí chovatele šelmu pohladit. Veterinární správa potvrdila, že s chovem těchto tygrů nikdy žádné problémy nebyly. Majitel šelem, přestože podle dosavadních zjištění v ničem nechyboval, nechce incident komentovat.

Seniorka je podle vyjádření lékařů ve stabilizovaném stavu. „Byla provedena očista amputované končetiny a nyní se čeká na zhojení. Samozřejmě nepřipadá v úvahu nějaká rekonstrukční operace, eventuálně může být možností protéza,“ řekl lékařský náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl.

Vše nasvědčuje tomu, že majitel šelmy nic nezavinil a splnil veškeré bezpečnostní požadavky. „Chovatel je u nás registrován od roku 2005, poslední kontrola proběhla v tomto roce v květnu a za tu dobu s ním nebyla vedena žádná správní řízení,“ popsal Josef Boháč, ředitel Krajské veterinární správy Pardubického kraje.

„Policisté prověřují okolnosti události a musí ve věci vyslechnout všechny zúčastněné osoby,“ popsala mluvčí policie Dita Holečková. Spekulace lidí o tom, že tygra bengálského po útoku utratí, veterinární správa vyvrátila, zvíře se ničím neprovinilo. „Co se policejního vyšetřování týče, je možné, že případ skončí odložením,“ dodala.

Tagy: