FOTO: Zívání, vyplazený jazyk i zmizení v půlce obřadu. Královské děti na korunovaci bavily

Na ostře sledované korunovaci Karla III. se hledáčky fotoaparátů zaměřily také na královské potomky. Děti prince Williama a jeho manželky Kate byly vděčným cílem. Princezna Charlotte držela za ruku o tři roky mladšího bratra Louise, jejich nejstarší sourozenec George měl speciální úkol –⁠ nesl dědečkovo královské roucho. Společné však měly děti jedno: občas neuhlídaly grimasy ve svých tvářích.

Dá se říci, že korunovaci krále Karla III. si pro sebe „ukradly“ děti prince a princezny z Walesu. Opět nezklamal jejich nejmladší potomek, princ Louis. Ten je proslulý svou rozvernou povahou a lidé tak očekávali, zda opět něco vyvede. A malý princ fanoušky nezklamal ani na sobotní korunovaci svého dědečka krále.

Jak poznamenal web New York Post, Louis zíval už ve chvíli, kdy královská rodina dorazila do Westminsterského opatství, kde se celý ceremoniál konal. Jakmile vešli, prince chůva odvedla a k rodině se připojil až později. Podle všeho byl tento krok dopředu plánovaný. Na pětiletého Louise by byla celá korunovace zkrátka moc dlouhá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tajený outfit odhalen. Pavlová na korunovaci oblékla šaty Šeřík, prezident se sladil kravatou

Na Louisovu neposednost upozornil také Daily Mail. „Během vysílání bylo vidět, jak princ kope nohama a svoji matku Kate tak nutil, aby ho ukázňovala,“ napsal. V několika záběrech se pak Louis dívá vzhůru nebo se naklání ke své sestře, princezně Charlotte, a prstem jí něco ukazuje.

Kate se sladila s malou Charlotte

Kamery a objektivy fotoaparátů se zaměřily také na princeznu Charlottu. Média si pak všímala hlavně toho, jak je sladěna se svojí matkou, princeznou Kate. Obě měly podobné účesy a navíc i čelenky. Server InStyle podotkl, že matka s dcerou byly oblečeny do na zakázku dělaných šatů z dílny Alexandra McQueena s vyšitými motivy růže, bodláku, narcisu a jetele, které symbolizují čtyři národy tvořící Spojené království.

Důležitou roli měl na korunovaci Karla III. nejstarší syn Williama a Kate, princ George. Spolu se dvěma vnuky a prasynovcem královny Camilly byl pážetem, v průvodu nesli králův plášť. Ano on se ovšem neudržel a v jednu chvíli vyplázl jazyk.

Tagy:
Velká Británie král královská rodina korunovace Karel III. Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge