Tajený outfit odhalen. Pavlová na korunovaci oblékla šaty Šeřík, prezident se sladil kravatou

Prezident Petr Pavel vyrazil se svou ženou Evou do Westminsterské opatství na korunovaci krále Karla III. Česká hlava státu zvolila k obleku fialovou kravatu, Eva Pavlová se oblékla do bledě fialových šatů s kloboukem.

„Šaty s názvem Šeřík jsou z vlněného lila žoržetu se splývavou zvlněnou pelerínkou na předním i zadním díle. Jsou dílem Beaty Rajské a Lenky Bernardes de Silva. Elegantní klobouk v barvě lila vyrobila modistka Jolana Kotábová. Zdobí jej jednoduchá mašle stejného materiálu a tenké brko v tmavším odstínu. Šperky jsou z bílého zlata se sladkovodními tmavými perlami od českého zlatníka Michala Kadaníka,“ popsala šaty Pavlové hradní mluvčí Markéta Řeháková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šeříkové šaty Evy Pavlové? Módní odbornice je nadšená. Excelentní reprezentace, říká

Podle módní návrhářky Anny Tejklové se výběr outfitu nadmíru povedl. „Můžeme být hrdí. Z módního hlediska jde o naprosto excelentní reprezentaci naší země prezidentským párem. Luxus, styl, dokonalá elegance a perfektní barevné sladění v odstínu šeříkově fialové. Jsem nadšená,“ řekla Tejklová pro web Prima Ženy.

Petr Pavel odletěl do Londýna s manželkou Evou běžným spojem ve čtvrtek večer. V pátek zamířil do Buckinghamského paláce na slavnostní recepci Karla III. pro zahraniční hosty korunovace.

„Na korunovaci se těším, jsem rád, že u toho mohu být. K Velké Británii mám možná trochu sentimentální vztah, protože jsem tady strávil dost velkou část svého života,“ řekl Pavel pro CNN Prima NEWS.

Tagy: