Život v Rumunsku zasvětil péči o psy, teď Florin čelí kruté nemoci. Stát na léčbu nepřispěje

Florin celý svůj život věnoval záchraně a péči o stovky opuštěných psů v Rumunsku. Společně s manželkou Laurou provozují soukromý azyl, kde poskytují útočiště 380 psům. Nyní však potřebuje pomoc právě Florin, který bojuje se zákeřnou nemocí – mnohočetným myelomem. Rumunský zdravotnický systém mu na finančně nákladnou léčbu nepřispěje, a tak kamarádka Šárka založila sbírku na platformě Znesnáze21.

Mnozí z opuštěných psů by bez pomoci Florina s Laurou již dávno zahynuli. Manželé péči o psy berou jako poslání. Jejich práce není vůbec snadná, jak přiblížila jejich kamarádka Šárka: „V Rumunsku, kde žijí, je psím bezdomovcům často odepřena pomoc a porozumění. Florin a Laura jsou závislí na podpoře ze zahraničí, ať už finanční, nebo materiální, aby mohli dál zachraňovat životy a pečovat o své čtyřnohé svěřence.“

ČTĚTE TAKÉ: Roztroušená skleróza připravila Pepu o život, jaký znal. Terapie pomáhají, jsou však nákladné

Šárka je právě jednou z těch, kteří manžele v Rumunsku navštěvuje a přiváží jim materiální pomoc. „Denně jsem pomáhala v útulku uklízet, krmit a podobně. Oba mám moc ráda, obdivuji jejich každodenní dřinu a to, s jakou láskou se starají o opuštěné psí dušičky,“ líčila na platformě Znesnáze21.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Nyní se však její přátelé ocitli v tíživé situaci. Florin bojuje se zákeřnou nemoci, která se nazývá mnohočetný myelom. Jedná se o rakovinu plazmatických buněk, která napadá a ničí kosti.

Na vše jsou sami

„Jeho léčba vyžaduje pravidelné dojíždění do nemocnice a velmi nákladné léky. Jen samotná léčba na 21 dní stojí kolem 2 000 eur (zhruba 50 tisíc korun). A to není vše, v srpnu nebo září se očekává transplantace, která přinese další náklady,“ popsala. Problém představují finance.

„Rumunský zdravotnický systém tuto léčbu nehradí, a tak musí Florin a jeho rodina vše platit ze svých prostředků. Momentálně jsou v této situaci sami, a proto bychom rádi zmobilizovali veškerou možnou podporu, aby měl Florin šanci na zotavení a návrat k péči o své čtyřnohé miláčky,“ vysvětlila Šárka, proč na platformě Znesnáze21 založila sbírku.

„Věříme, že společně jsme schopni dosáhnout cíle a poskytnout Florinovi a jeho rodině pomoc, kterou si zaslouží. Peníze z této sbírky budou použity na úhradu nákladné léčby a léků,“ doplnila.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Fenka hrdinkou. Nezvyklým štěkotem vzbudila majitele a zabránila obrovské tragédii

Pokud i vy chcete psímu zachránci pomoci v jeho boji s nemocí, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze21. „Nyní potřebují naši pomoc, aby mohli i nadále pomáhat. Nenechme je v tom samotné! Společně můžeme zachránit životy a vrátit naději stovkám opuštěných psů,“ dodala Šárka.

Tagy: