Zlámané ruce i nohy. Nevycházejte ven, varují záchranáři obyvatele Ústeckého kraje

Rozsáhlá ledovka stále sužuje Ústecký kraj. Záchranáři k úternímu poledni vydali další upozornění a žádají obyvatele, aby raději vůbec nevycházeli ven.

„Evidujeme přes 300 výjezdů, z toho 100 výjezdů k osobám, které se zranily na ledovce. V porovnání se včerejškem (pondělí), kdy jsme zrealizovali 405 výjezdů, z nichž bylo 100 ke zraněným osobám, je dnešek (úterý) mnohonásobně horší. Opravdu apelujeme na všechny obyvatele, pokud nemusí nikam chodit nebo jezdit, ať raději posečkají, než se komunikace ošetří,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Záchranáři současně žádají pacienty o vstřícnost, sanitky totiž musí při jízdě také dávat pozor na zledovatělé silnice. „Pacienty, kteří čekají na sanitku, žádáme o trpělivost. V tuto chvíli je prioritou bezpečnost nás všech,“ dodal Voleník.

Mezi nejčastější úrazy patří zlomené ruce, nohy nebo zápěstí. „Ošetřovali jsme také úrazy zad, hlavy, zlomené krčky nebo otřesy mozku,“ doplnila primářka ústecké emergency Jana Bednářová.

Tagy: