Nepovedená krádež v Ostravě. Zloděj za sebou nechal stopy v bahně, policisty zavedly až k němu

Zloděj z Ostravy si ukradené věci ze stavby odvezl na kolečkách. Neuvědomil si ale, že za sebou nechává stopy. Stopa v bahně policisty zavedla až do ubytovny.

Jedna stopa, dvě a mnoho dalších jdoucích za sebou. Tady člověk opravdu nemusel být zrovna Sherlock Holmes, aby pochopil, kudy z místa činu zmizel i s ukradenými věcmi zloděj. „Horká bahenní stopa pak kriminalisty dovedla až do nedaleké ubytovny, kde v přízemí nalezli odstavené stavební kolečko,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zloděj se totiž vydal krást na stavbu. Do kolečka si naložil bourací kladivo, ruční elektrické míchadlo a další věci. „Zloději se dostali tady přes plot, vlezli do objektu a vybrali, co se dalo,“ doplnil stavbyvedoucí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zloděj se málem omráčil páčidlem. S kumpánem ukradli kyblík a utěrky

Jenže všude kolem bylo kvůli dlouhotrvajícímu dešti pořádné bahno a to zloděj evidentně nebral v potaz. Zůstaly po něm nejen stopy, ale i dlouhá čára, jak vezl kolečko. „Kriminalistům tak stačily pouze dvě hodiny, aby pachatele dopadli. Následně ho obvinili ze spáchání trestného činu krádež. V případě jeho odsouzení mu hrozí až tříleté vězení,“ uzavřela Michalíková.

Otázka je, jestli se po pobytu ve vězení zloděj napraví. Anebo jestli tam naopak od zkušenějších recidivistů pochytí nějaké fígle, které pak policistům jeho dopadení po další krádeži zkomplikují.

Tagy: