Zloději na Přerovsku ukradli téměř kilometr kolejnic. Jak je odnesli? diví se místní

Zloději na Přerovsku ukradli téměř kilometr kolejnic

Velká železniční loupež na Přerovsku

Velkou železniční krádež vyšetřují policisté v Lověšicích na Přerovsku. Zatím neznámí zloději tam z rekonstruovaného úseku trati ukradli téměř kilometr kolejnic a půl kilometru zabezpečovacího kabelu. Škody jdou do statisíců. Kolejnice byly naskladněné přímo v kolejišti. Jak mohli zloději odvézt takové množství železa, nad tím si lámou hlavu policisté i místní obyvatelé.

„Přes 900 metrů volně ležících kolejnic si dosud nezjištěný zloděj odnesl v noci na 24. března z prostoru přerovského přednádraží u Lověšic. Kolejnice zde byly po předchozí výměně naskládány v kolejišti a určené k dalšímu využití,“ popsala krádež policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Škoda se předběžně vyšplhala na 300 tisíc korun. Metr kolejnice přitom váží téměř padesát kilo. Celkové odcizené množství tak přibližně odpovídá váze plně vyzbrojeného tanku.

„Je to hrozné. To neudělal žádný obyčejný člověk, který jezdí s dvojkolákem,“ řekl jeden z obyvatelů Lověšic v anketě CNN Prima NEWS. „Lidé dnes ukradnou všechno, koleje také,“ dodal jiný. „Hlavně nechápu, jak to odnesli,“ přidal se další z obyvatel Lověšic.

Není to přitom jediná krádež, kterou policisté a Správa železnic na tomto úseku trati řeší. Někdo tu ukradl také půl kilometru měděného kabelu za téměř 100 tisíc korun.

„V případě kabelů se jednalo o materiál určený pro probíhající rekonstrukci železničního uzlu v Přerově. Byl majetkem zhotovitele stavby,“ popsala mluvčí Správy železnic Nela Friebová s tím, že termín uvedení do provozu tato událost neohrožuje.

Zloději nebo zlodějům teď hrozí až pětileté vězení a náhrada škody.

Tagy:
krádež Olomoucký kraj krimi Přerov Správa železniční dopravní cesty Policie České republiky okres Přerov kolejnice Lověšice