Zločinecký pár v Praze okradl mladíka. Vzali mu i klíče, kterými ho zamkli v bytě

Zločinecký pár okradl mladíka a zamknul ho v bytě

Chtěl pomoci, nakonec ale skončil s nožem pod krkem, okradený a zamčený. Muže takto pachatelé uvěznili v jeho vlastním bytě. Dvojici se už policistům podařilo dopadnout. Navíc zjistili, že to zdaleka není jediný prohřešek, kterého se dopustili.

Nebezpečné pachatele policie zadržela v Cimburkově ulici na pražském Žižkově. 40letý zloděj si se svojí spolupachatelkou vyhlédli dvacetiletého mladíka a vloudili se mu do bytu s tím, že si potřebují nabít mobilní telefon.

„Žena která byla hostem v bytě, si vymyslela, že jí hostitel odcizil peněženku. Proto ho její spolupachatel chytil pod krkem a vyhrožoval mu nožem. Následně oba odcizili z bytu veškerou elektroniku a televizi,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zneužila své atraktivity

Aby toho nebylo málo, ještě mladíkovi ukradli klíče, kterými ho zamkli ve vlastním bytě. Dvojici zachytily kamery, jak se svou kořistí mizí. „Muž a jeho o 16 let mladší kolegyně jsou v současné době obviněni z porušování domovní svobody, krádeže a loupeže, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila Siřišťová.

Čtyřiadvacetiletá žena byla podle policistů velmi atraktivní a dokázala toho zneužít. Detektivové zjistili, že podobným způsobem zamkla v koupelně jiného mladíka, kterého okradla, a i z toho se musí zpovídat.

Policisté chtěli původně pachatele stíhat na svobodě, to by ale 40letý muž nesměl přijít do psychiatrické nemocnice v pražských Bohnicích, kde ztropil ohromný virvál. Chtěl, aby ho hospitalizovali a v případě, že to neudělají, personálu vyhrožoval, že mu uřeže hlavy.

To se mu naštěstí nepodařilo a policisté tak rozšířili jeho obvinění ještě o nebezpečné vyhrožování. Zároveň to byla poslední kapka pro soudce, který ho nakonec poslal do vazby.

Tagy: