Zloději okradli lékaře, když operoval. Poté se snažili vybrat peníze z jeho karty

Lékaře okradli během operace

Okradený lékař

Pražští policisté pátrají po dvou mužích, kteří se snažili vybrat peníze z ukradené platební karty. Ta zmizela spolu s notebookem a peněženkou z lékařského pokoje ve vinohradské nemocnici v Praze. Policisté žádají veřejnost o pomoc.

Policisté zatím neví, jak se mužům podařilo k lupu dostat. Zámek pokoje totiž nebyl nijak poškozený. Zloději se dovnitř dostali ve chvíli, kdy lékař z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady operoval, a sebrali mu notebook, peníze a peněženku s platebními kartami. „Následně kamery zachytily dva podezřelé muže, kteří se neúspěšně pokusili vybrat 13 tisíc korun u metra Hostivař,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Případů, kdy se zloději neštítí okrást zdravotníky zachraňující lidské životy, není úplně málo. Na jaře CNN Prima NEWS informovala o případu z Krnova, kde personál nemocnice přistihl zloděje přímo při činu.

Ve chvíli, kdy ho jeden ze zdravotníků držel, vytáhl zloděj zavírací nůž. „Řekl mi, ať ho pustím, jinak mě píchne. Nůž, který byl ještě zavřený, se mi podařilo z jeho ruky vypáčit. Poté přiběhla kolegyně a nůž sebrala,“ řekl zaměstnanec nemocnice Jan Migulski. Agresivní pachatel se ale vysmekl a snažil se utéct. V tu chvíli se do akce připojila duchapřítomně uklízečka. „Dala jsem mu do cesty vozík a on přes něj přepadl,“ popsala svůj zákrok Ilona Pavlacká.

V případě vinohradské nemocnice se zlodějům podařilo nepozorovaně zmizet. Policistům by pomohlo, kdyby jim veřejnost pomohla identifikovat muže, kteří vybírali peníze z bankomatu. Pokud některého poznáváte, ozvěte se na linku 158. Psát můžete i do redakce Krimi zpráv CNN Prima NEWS.

„Případ je prověřovaný pro neoprávněné držení platební karty a krádež, za což pachateli hrozí až dva roky odnětí svobody,“ dodal Daněk.

Tagy: