Zloději ukradli důchodci drahý invalidní vozík, je na něm závislý. Policie žádá o pomoc

Okradený invalida

Okradený invalida

V domově pro seniory v Lysé nad Labem ukradli zloději drahý invalidní vozík. Jeho majitel se bez něj neobejde. Špatně chodí a elektrický vozík je tak jeho jediná šance, jak se dostat na nákup nebo k doktorovi. Senior teď tajně doufá, že si to nakonec zloděj rozmyslí a vozík mu vrátí.

Jsou spolu už 17 let. Teď žijí v bytě v domově pro seniory v Lysé nad Labem. Paní Marcela se o pana Jaroslava musí starat prakticky nepřetržitě. Na její péči je závislý. Špatně se pohybuje a bez invalidního vozíku by byl odsouzený k domácímu vězení. „Jsem rád, když přejdu z jedné místnosti do druhé,“ uvedl Jaroslav.

Díky vozíku se mohl podívat i do přírody, ven na vzduch nebo za kamarády a známými. Jenže teď o něj přišel. Bezcitný zloděj mu ho odvezl přímo z domova pro seniory. „V sobotu ráno jsme vstali, udělali jsme si snídani a já jsem říkala, že si dojdu do obchodu koupit chleba. A otevřu dveře od bytu a vozík je pryč,“ vylíčila starší žena.

Paní Marcela invalidní vozík parkovala na chodbě před vchodovými dveřmi. Ani ve snu ji nenapadlo, že by ho někdo mohl ukrást. „Strašně mě to mrzí. Manžel nemůže chodit, je po několika operacích. Jsem ráda, když mi chodí po bytě, ale ven na procházku se bez vozíku nedostane. Co vám mám povídat, když důchodci vezmou takovou věc,“ doplnila smutně Marcela.

Případem se zabývá policie

S pomocí rodiny se nakonec paní Marcele podařilo sehnat peníze na nový elektrický vozík. I tak si ale s partnerem přejí, aby se pachatel našel nebo aby se jim ukradený vozík vrátil. „A když už jsme koupili vozík nový, nechala bych ho za nějaký poplatek někomu, kdo jej potřebuje. Protože když člověk nemůže chodit a nedostane se mezi lidi nebo na procházku, je to opravdu dost smutné,“ uvedla žena.

Krádeží vozíku se mezitím zabývají také policisté Středočeského kraje. „Milovičtí policisté prošetřují krádež elektrického invalidního vozíku, který jeho majitel nevyužil ani rok. My samozřejmě teď zjišťujeme, která konkrétní osoba tento vozík odcizila,“ potvrdila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policisté teď vyzývají svědky, pokud někdo viděl někoho pohybovat se s tímto invalidním vozíkem kolem domu pro seniory v Lysé nad Labem, aby zavolali na 158.

Tagy: