Dramatická honička: Muž ukradl sanitku a dvě hodiny prchal policistům. Chtěl jet za matkou

Muž v ukradené sanitce dvě hodiny ujížděl policistům

Dramatická honička: Policisté stíhali ukradenou sanitku

Hodně neobvyklou policejní honičku zažilo Chicago. Několik hlídek tam v pondělí pronásledovalo muže v ukradené sanitce. Muž se místy po silnici řítil až 110kilometrovou rychlostí. Ve zběsilé jízdě ho nezastavila ani propíchnutá pneumatika. Policistům se nakonec snažil uniknout po svých. Dramatická akce trvala dvě hodiny a zachytily ji i televizní kamery.

Šestačtyřicetiletý muž naskočil do nehlídané sanitky před hasičskou stanicí v čínské čtvrti. V té době byla naštěstí prázdná. Krádeže si ale všiml kolemjdoucí a zalarmoval policii. Tím začala dvouhodinová honička, která skončila o 130 kilometrů dále u města Dwight.

Během této doby se muž s ukradenou sanitkou řítil i rychlostí 110 km/h a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Ujíždějícího muže nezastavil ani speciální pás, který sanitce propíchl levé zadní kolo. Pachatel pak během jízdy do vysílačky zmateně hovořil o drogách, FBI i návštěvě budovy soudu.

Pak konečně zastavil a vylezl z ukradené sanitky s rukama nad hlavou. Jenže ani to ještě nebyl konec. Místo vzdání se začal utíkat. Policisté ho i za pomoci psa po chvíli dostihli, povalili na zem a zadrželi. Během incidentu nebyl nikdo zraněn.

„Chtěli bychom poděkovat chicagskému policejnímu sboru, illinoiské státní policii a podpůrným předměstským útvarům za jejich profesionalitu a trpělivost při znovuzískání sanitky chicagského hasičského sboru č. 66. Tito policisté dokázali vůz zachránit a poskytnout mladému muži potřebnou pomoc, aniž by došlo k vážnému zranění jeho samotného nebo členů veřejnosti,“ napsali následně hasiči z Chicaga.

Muž byl obviněn odcizení motorového vozidla, útěku před policií a kladení odporu. Nyní čeká ve vazbě na začátek soudu. Matka pachatele pro stanici ABC7 uvedla, že její syn trpí vážnými psychickými problémy. V ukradené sanitce prý mířil právě za ní.

Tagy: