Dozvíme se pravdu o zmizení Maddie? Britská policie po 11 letech uzavře vyšetřování

Londýnská Metropolitní policie se rozhodla, že na podzim definitivně uzavře pátrání po zmizelé Maddie McCannové. Nedaří se jí shromáždit dostatek důkazů proti recidivistovi, který je podezřelý z jejího únosu a vraždy. Rodiče Maddie chtějí pátrání dál financovat sami, nebo s pomocí veřejné sbírky.

„V současné době se neplánuje, že by se ve vyšetřování pokračovalo,“ řekl deníku The Sun zdroj z policejního okolí. Policii totiž po jedenácti letech došly peníze na pátrání. Další už nedostanou. Vyšetřování zatím stálo celých 17 milionů dolarů.

Policii se nepodařilo ani po letech předložit důkazy proti Christianu Brücknerovi, který podle německého prokurátora Hanse Christiana Wolterse malou Maddie v roce 2007 unesl z apartmánu v Portugalsku a zavraždil. Opakovaně trestaný recidivista jakoukoliv vinu na jejím zmizení popírá.

Rodiče zmizelé Maddie se ale nehodlají vzdát. Financovat vyšetřování chtějí buď z vlastní kapsy, nebo s pomocí sbírky. Podle zdroje deníku The Sun by se ale mohl případ znovu otevřít v případě, že se objeví nové informace.

Současné financování vyšetřování skončí 31. března. Nedávno byla ministerstvu vnitra předložena poslední žádost Metropolitní policie o další grant, který by ho prodloužil do konce září.

Madeleine McCannová zmizela z prázdninového apartmánu své rodiny v portugalském Praia da Luz 3. května 2007. Byly jí pouhé tři roky. Německá policie, která se případem také zabývá, v jedné fázi vyšetřování uvedla, že má důkazy, že je Maddie mrtvá a v její vraždě má prsty právě Brückner. Pátráním se bude pravděpodobně dál zabývat i bez pomoci londýnských detektivů.

Tagy: