Starosta o trojnásobné vraždě na Hané: Navenek působili normálně, byly to vzdělané děti

Starosta Kostelce na Hané František Horák

Vyšetřování trojnásobné vraždy na Prostějovsku pokračuje

Obyvateli Kostelce na Hané otřásla páteční tragédie, která se odehrála v jednom rodinném domě. Devětadvacetiletý muž tam měl podle policie zvlášť brutálním způsobem zavraždit svého otce, bratra a sestru. „Je to tragédie pro nás pro všechny,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS starosta města František Horák (KDU-ČSL). Bydlí nedaleko místa neštěstí a s rodinou zemřelých se dobře znal.

„Jsme zhruba třítisícové městečko, ve kterém se všichni znají. Je to tragédie pro nás pro všechny. Do současné doby zastupitelstvo města ještě nezasedávalo, pokud ale bude potřeba poskytnout pomoc pozůstalým, Kostelec na Hané ji poskytne,“ uvedl starosta města.

Od místa neštěstí přitom bydlí jen pár stovek metrů. „Bydlím zhruba 200 metrů od místa neštěstí a rodinu jsem znal. Navenek se chovali úplně normálně. Byly to vzdělané děti a když jsme se viděli s jejich tatínkem, vždy jsme si vykládali, co nového,“ popsal Horák.

Hrůzný incident, ke kterému došlo v Kostelci na Hané během pátečního dopoledne, šokoval i zkušené kriminalisty. Devětadvacetiletý muž tam měl podle policie zvlášť brutálním způsobem zavraždit svého otce, bratra a sestru. Policisté již mladíka obvinili a prostějovský soud ho poslal do vazby. Motivem trojnásobné vraždy měly být podle vedoucího odboru obecné kriminality Jana Lisického problémy v rodině. Pachatel si vše navíc dopředu naplánoval. K tomu se vyzbrojil loveckými noži.

Byli uzavření a tak trochu pro sebe

„Vycházel z denního harmonogramu jednotlivých členů rodiny. I otrlí kriminalisté byli šokováni intenzitou toho útoku a brutalitou použitého násilí. Útok byl zcela chladnokrevný, nelítostný a velmi agresivní,“ uvedl Lisický.

Kostelec na Hané v úterý navštívil také reportér CNN Prima NEWS Tomáš Petržela. Podle něj se obyvatelé města z tragédie teprve vzpamatovávají. „Podle místních byli zavraždění slušní lidé a ani s rodinou nebyl žádný problém. Byla sice uzavřená a tak trochu sama pro sebe, ale zcela bezproblémová. Otec měl údajně několik zaměstnání, aby se měli všichni dobře,“ uvedl Petržela.

Příbuzní tragicky zemřelé rodiny pak zveřejnili parte. Poslední rozloučení proběhne v pátek 6. května v úzkém rodinném kruhu.

Tagy: