Zuzana zná zaručený recept na kvalitní spánek, který má blahodárný vliv na pokožku

Kvalitní vlněné přikrývky mají blahodárný vliv na komfortně strávenou noc. Spánek je důležitý pro každého z nás. Je základem nejen fyzického, ale i duševního zdraví. Celou jednu třetinu života trávíme v posteli a moderní peřiny vyrobené z hromady plastů nemůžou v žádném případě konkurovat noci strávené v objetí jedinečné vlněné přikrývky. Tyto deky voní, v zimě hřejí, v létě chladí a mají blahodárný vliv na pokožku. Vlněné přikrývky zaručí naprosto nenahraditelnou kvalitu spánku, a tudíž více energie a větší výkonnost v následujícím dni.

Vlněné přikrývky z Beskyd

Zuzana Bílková je úžasná mladá žena, která perfektně zvládá roli matky i podnikatelky. Již jako mladé děvčátko hrávala budovatelské hry, což byla asi předzvěst její budoucnosti. Nevidomá potřeba budovat něco svého, mít budoucnost zcela ve svých rukách, svoboda a nezávislost jsou hodnoty, kterých si Zuzka cení ze všeho nejvíc. Nic z toho však není zdarma. Naprosto vše je odrazem Zuzčiných dřívějších rozhodnutí.

Zuzana vystudovala obor, který je mnoha ženám spíše cizí. Studijním obdobím ji provázelo systémové inženýrství a informatika, avšak krátce po ukončení studia přišla výzva, která Zuzaně naprosto změnila život.

Osudový okamžik přišel ve chvíli, kdy se mladá žena vrátila do rodné vesnice. Víska byla po mnoho let proslulá výrobou vlněných lůžkovin. Před nějakou dobou však výroba nadobro ustala. Netrvalo dlouho a odvaha mladé ženy vyplula na povrch. Nešťastné rozhodnutí se odhodlala napravit. Převzala kompletní výrobu a vložila do ní celý svůj potenciál. Hned od samého začátku zaměstnávala tři zkušené švadleny, které bývaly s manufakturou úzce spjaty. Od té doby se výroba rozrostla o další zaměstnance. Zuzana kompletně navázala na tradiční výrobu, kterou byla malá fabrika proslulá. Polštáře, přikrývky i jiné různé ložní doplňky vyrábí v nejvyšší možné kvalitě. Veškeré produkty jsou vyráběny pouze z pravé beskydské vlny.

Zuzana je velice laskavá osoba. Svou pílí a kamarádským chováním si získala přátelství, obdiv i úctu mnoha lidí. Možná právě z tohoto důvodu proběhlo převzetí celé firmičky v přátelském duchu. Velice brzy si Zuzana vybudovala se svými zaměstnanci spíše přátelské prostředí a v dnešní době spolu řeší věci firemní, pracovní a dokonce i osobní.

Proces výroby vlněných přikrývek začíná u starobylého čechracího stroje. Pomocí ocelových hrotů jsou v něm rozvolňovány velké chomáče vlny, od kterých se posléze oddělí veškerá poslední přítomná smítka. Takto načechraná vlna se následně vkládá do mykacího stroje. Mykací stroj je soustava velkých válců, které mají po celém svém obvodu krátké ostré drátky. Pomocí nich se vlákna vyčešou, následně napřímí a jednotlivá vlákénka se urovnají do podélného směru. Během mykání se uvolňují kratší části vláken vlny a zbylá pevná, dlouhá vlákna se vrství do tzv. pavučiny. Vlna se vrství do potřebné tloušťky, délky a šířky. Výsledkem tohoto procesu je perfektně nadýchaný plát vlněného rouna.

Takto vyrobené rouno se položí na speciální látku, která je vyrobena ze 100% bavlny. Látka musí být upnutá ve speciálním rámu tvaru obdélníku. Naprosto shodná látka přijde také na vrchní část rouna a oba díly tkaniny se do zmíněného rámu upnou. Připravená přikrývka se dále vkládá do stroje, který přikrývku prošije. Vše probíhá dle přednastavené předlohy. Přikrývka je prošita pravidelným, celoplošným vzorem.

Následně probíhá začištění vyrobené přikrývky na šicím stroji. Poslední tečkou při výrobě vlněné deky je všití textilní etikety s logem firmy a symboly správné údržby textilie.

Zuzana Bílková svou budoucnost vítá otevřenou náručí a v žádném případě se jí nebojí. Je si vědoma skutečnosti, že stále více lidí upřednostňuje kvalitní výrobky, které mají svůj tradiční původ, přinášejí jistoty a stabilitu pro jejich region a navíc jsou vyrobeny ekologickým způsobem.

Snem mladé podnikatelky je vybudovat silnou a významnou firmu, která bude zázemím pro stále více zaměstnanců. Firmu, která se nevytratí z podvědomí beskydských občanů a svou tradiční výrobou vlněných lůžkovin bude předávat odkaz dalším generacím.

Zdroj: Řemeslo nenahradíš, Zuzana Bílková - výroba vlněných přikrývek

Tagy:
výroba řemeslo vlněné přikrývky