Znásilnění Češek v Německu: Tamní prokuratura obvinila tři muže, má jít o Syřany

Německá policie řeší případ znásilnění dvou Češek.

Znásilnění Češek v Německu

Německé státní zastupitelství obvinilo tři muže z loňského znásilnění dvou Češek, které pobývaly ve městě Gera na studentské výměně. Informovala o tom během pondělí veřejnoprávní stanice MDR.

Obvinění se týkají případu z listopadu 2023, kdy se dívky ve věku 17 a 18 let seznámily na taneční akci se skupinou mužů a následně s nimi odešly do bytu. Tam je podle prokuratury dva muži znásilnili a třetí je sexuálně napadl jiným způsobem. Policii se až nyní podařilo identifikovat možné pachatele, podle MDR jde o syrské státní příslušníky ve věku 22, 25 a 30 let.

ČTĚTE DÁLE: Chorvatskem otřásla střelba: Žije babička? Rodiny zjišťují informace na místě tragédie

Třicetiletý muž byl zadržen koncem minulého týdne, ale ještě téhož dne podmíněně propuštěn. Po druhém hlavním pachateli se stále pátrá.

Ve starší zprávě o případu MDR loni v listopadu uvedla, že se ženy do bytu dostaly proti své vůli a že se po znásilnění musely podrobit prohlídce v nemocnici. Národnost obětí tehdy ještě zveřejněna nebyla.

Policie se pachatele snažila identifikovat déle než půl roku, vyzývala při tom možné svědky, aby se jí přihlásili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obědy v Česku dál zdražují. Restaurace se chtějí „zahojit“, ceny naráží na strop, míní experti

Tagy:
Německo Sýrie znásilnění napadení Česko trestná činnost Gera trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva sexuální trestné činy