Chorvatskem otřásla střelba: Žije babička? Rodiny zjišťují informace na místě tragédie

Při střelbě v chorvatském domově důchodců přišlo i život nejméně pět lidí.

Střelba v chorvatském domově důchodců

Chorvatskem otřásla střelba v domově důchodců, která si vyžádala nejméně šest životů. Podle tamních médií do budovy ve městě Daruvar vešel muž s pistolí a začal střílet kolem sebe. Zraněno bylo dalších šest lidí. Zoufalí rodinní příslušníci postřelených nyní postávají před domovem důchodců. Policie ani zdravotníci jim prý zatím nemohou poskytnout bližší informace.

„Před domovem pro seniory v Daruvaru se sešly rodiny, které dosud nemají žádné informace o obětech. Nevědí, zda jejich rodiče či prarodiče zemřeli během vražedného řádění,“ uvedl chorvatský web Jutarnji. Situace na místě neštěstí se jeví jako velmi zoufalá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Střelba v chorvatském městě s českou menšinou: Útočník zabil šest lidí, pak šel na kávu

„Je babička v pořádku? Žije ještě?“ ptala se jedna z dívek policistů před domovem důchodců. Ten je nyní obehnán ochrannou páskou. Policie ani další služby zatím informace o obětech nemohou rodinám poskytnout. Lidé jsou tak odkázáni pouze na nemocnice, do nichž zdravotníci odvezli poraněné.

Policie pachatele zadržela v nedaleké kavárně. Její zaměstnanec médiím řekl, že si pachatel objednal kávu a zbraň položil před sebe na stůl, napsal Jutarnij.

„Chorvatská policie potvrdila, že mezi zraněnými a oběťmi nejsou čeští občané,“ sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová pro CNN Prima NEWS. Daruvar je totiž mimo jiné známý tím, že v něm z celého Chorvatska žije nejpočetnější česká menšina. V roce 2011 mělo město necelých 12 tisíc obyvatel, přičemž asi 2 500 z nich tvořili Češi.

Tagy: