Hromadné znásilnění u Eiffelovky: Policie propustila zadržené, politici chtějí místo uzavřít

Eiffelova věž a park Martova pole

Hromadné znásilnění v centru Paříže

Francouzská policie propustila dva muže, kteří byli zadrženi pro podezření z účasti na hromadném znásilnění 27leté mexické turistky v parku u Eiffelovy věže v centru Paříže. V sobotu o tom informovala francouzská prokuratura. Místní kritizují politiky, že se z výkladní skříně francouzské metropole stalo jedno z nejnebezpečnějších míst.

Dva muži byli zadrženi ve čtvrtek v rámci probíhajícího vyšetřování znásilnění ženy, uvedla pařížská prokuratura. „V tomto stavu vyšetřování bylo zadržení zrušeno,“ uvedli prokurátoři bez dalších podrobností. „Vyšetřování pokračuje,“ dodali podle deníku Le Parisien. Sedmadvacetiletou turistku z Mexika mělo kousek od Eiffelovy věže napadnout pět mužů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otřesný případ z Prešova. Mladík měl znásilnit 52letou ženu před očima její nemohoucí matky

Hrůzný čin otřásl i místními. „Nechodíme sem v noci.  Máme děti, spíš sem chodíme přes den, kdy je tu hodně lidí,“ uvedl jeden z obyvatel Paříže. „To, co se tu stalo ve středu v noci, to je hrůza. Myslím, že si budu dávat větší pozor, budu opatrnější,“ dodal další.

Současně kritizují starostku Paříže Anne Hidalgovou. „Kolik ještě potřebuje Anne Hidalgová sexuálních napadení a znásilnění, než bude souhlasit s uzavřením Martových polí v noci, aby byli Pařížané a turisté v bezpečí?“ ptala se Rachida Datiová, starostka sedmého pařížského obvodu a bývalá ministryně spravedlnosti.

Politici navrhují, aby se místo oplotilo a na noc zamykalo – jako většina pařížských parků. Okamžité opatření, které jsme už několikrát nabízeli, je oplocení. Oplotili jsme i Tuilerijské zahrady a v noci jsou uzavřené,“ popsal radní Aurélien Véron.

Parků a zelených ploch, které se na noc zavírají, je v Paříži celkem 14. Obvykle se uzamykají kolem jednadvacáté hodiny, kvůli horkům ale letos zůstávají otevřené až do půlnoci.

Druhou možností je, aby se oblast dostala pod kamerový systém.

Tagy: