Zničený Pánov: Je mi do breku, říká syn jedné z obětí. Dojímá ho pomoc dobrovolníků

Zničená hájovna v Pánově

Solidarita dojímá syna jedné z obětí tornáda v Pánově (zdroj: CNN Prima NEWS)

Lužice, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Hrušky. Názvy těchto vesnic se zapsaly jako symboly obrovské tragédie, která znenadání postihla jižní Moravu. Tornádo přitom řádilo i na jiných místech. Do smutného seznamu patří třeba též Pánov, kde si neštěstí vybralo i tu nejkrutější daň.

Ta hromada sutin bývala hájovnou, z domu se však kvůli tornádu stala v okamžiku pouze hromada cihel, trámů a pobořených zdí. Právě pod nimi zemřel čtyřiašedesátiletý majitel, který během kratičkého úderu silně rotujícího víru neměl šanci uniknout.

„Nevím, jestli jsou slova, kterými by se to dalo popsat,“ smutnil ve vysílání CNN Prima NEWS Ivo, synovec zemřelého. „Jde o nejbližší rodinu. Moje máma je z toho velice špatná.“

Pánov je po čtvrteční tragédii jedním velkým staveništěm. Rachotí tu bagry, spousta lidí se činí s lopatami v rukou. S odklízením trosek tu pomáhá mnoho dobrovolníků, kteří sem mířili už od rána.

„O Pánově jsme slyšeli, až když jsme sem přijeli. Na vlastní oči jsme tady spatřili tu spoušť,“ popisuje Pavel Kubašta z Polné.

Další dobrovolník, Martin Tecl z Havlíčkova Brodu, jej doplňuje: „Bohužel tu bouráme domy, je to smutná práce.“

Muž, který zde přišel o život, byl podle místních mimořádně pracovitý, oblíbený. Chystal se tu strávit důchod.

Jeho syn Ondřej je z nečekané ztráty zdrcený, přesto jej dojímá nezištná pomoc spousty lidí z blízka i daleka, kteří se vypravili na místo postižené katastrofou.

„Je to úžasné, nečekal jsem to. Je mi do breku,“ řekl do kamery.

Tagy: