Kdo byla Victoria Velvet, kterou zastřelil manžel v Turecku? Zpěvačka zářila nejen v Česku

Victoria Velvet byla zavražděna.

Zavražděná česká zpěvačka v Turecku

Zpěvačka, podnikatelka a svého času také úspěšná influencerka. Victorii Věru Blythovou, známou pod uměleckým jménem Victoria Velvet, měl podle tureckých médií v úterý zabít v Ankaře její manžel. Kým doopravdy byla hvězda s českými kořeny?

Victoria Velvet se narodila v roce 1984 v Kapském Městě v Jihoafrické republice. Její otec byl Čech a matka Namibijka, informuje web Hürriyet.com. Do Česka se se svou rodinou přestěhovala v roce 1998 a vystudovala zde hudební vědu.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt známé české zpěvačky. Victorii Velvet zavraždil manžel před zraky dětí, píší turecká média

Své první album Killing Me Softly vydala v roce 2004, ale proslavila se až po vydání druhého alba v roce 2006. Fanoušci ji také znají z vystoupení po boku slovenské zpěvačky Dary Rolins. Rovněž si zahrála samu sebe v seriálu Ošklivka Katka.

Rodina v Turecku

Prvního potomka přivedla Victoria na svět v roce 2009 krátce před svými 26. narozeninami, následně měla ještě dva. Otcem všech dětí byl Thomas Blyth, který pracoval na výstavbě ropných zařízení, kvůli čemuž netrávil mnoho času doma. Rodina tak nějakou dobu žila odděleně, upozorňuje web Prima Ženy.

Psal se rok 2019, když Victoria Velvet oznámila, že opouští Českou republiku, aby se přestěhovala za manželem do Turecka. Tehdy tam podnikatel skotského původu rozjížděl firmu, s čímž mu chtěla pomáhat.

Po svém přestěhování do Ankary zpěvačka nezahálela. Založila běžeckou organizaci Runkara a další čtyři organizace zaměřené na sport, umění a sociální solidaritu. Věnovala se také práci na rozvoji turecko-českých vztahů.

Rodina se usadila a zdálo se, že vše je zalité sluncem. Zpráva z tureckých médií proto všechny velmi zaskočila.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Loučení s Janem Schmidem. Geniální divadelník, vzpomíná Petr Vacek na zakladatele Studia Ypsilon

Tagy:
Turecko manželé Jihoafrická republika vraždy Česko Kapské Město Victoria Velvet zemřela Victoria Velvet