Michal David naboural do tramvaje, byl v šoku ze smrti Zagorové. Manželka popsala detaily

Michal David slaví 62. narozeniny.

Zpěvák a skladatel Michal David v pátek v odpoledních hodinách naboural se svým vozem do tramvaje. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a vyústila jen v odřené auto. Informaci potvrdila redakci umělcova manželka. Michal David měl zrovna namířeno do studia CNN Prima NEWS, aby zavzpomínal na zpěvačku Hanu Zagorovou, jež zemřela v pátek 26. srpna.

Na svou letitou pěveckou kamarádku, kterou znal více než čtyři dekády, nešetřil Michal David chválami a laskavými slovy. „Texty velice bedlivě četla. Dbala na to, aby byly to, co bude cítit a zpívat,“ řekl zpěvák ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS.

Smrt Zagorové ho hluboce zasáhla – natolik, že cestou do studia Michal David naboural se svým autem do tramvaje. Naštěstí nehoda vyústila jen v lehce odřený vůz a celá věc se obešla bez zranění.

„Jede už k vám, je na cestě. Je v pořádku, jenom trošku odřel auto,“ potvrdila redakci CNN Prima NEWS telefonicky manželka Michala Davida před tím, než zpěvák dorazil do studia.

Slavný český skladatel a hudebník se seznámil se Zagorovou, když na začátku 80. let zpívala po boku italského umělce Drupiho. Byli dobrými přáteli, společně s jejím manželem Štefanem Margitou často chodili na jídlo a zvali se navzájem na koncerty. „Měl jsem Hanku strašně rád. Byla to úžasná ženská,“ dodal Michal David.

Bojovala se zákeřnou nemocí

Hana Zagorová vyrůstala na Ostravsku, její otec byl stavební inženýr, matka učitelka. Poprvé na sebe upozornila ve svých sedmnácti letech v ostravské soutěži Hledáme nové talenty, kde ji doprovázel Orchestr Gustava Broma.

Hana Zagorová od mládí trpěla poruchou krvetvorby. Po celá léta musela pravidelně docházet na transfúzní oddělení. Kvůli tomu přišla o možnost mít děti, ačkoli po nich vždy toužila. Po prodělání nemoci COVID-19 se její zdravotní stav v poslední době obecně horšil.

Tagy: