Zpěvák slavné kapely prohrál ve 33 letech boj s rakovinou. Zanechal po sobě dvě malé děti

Ve 33 letech zemřel zpěvák a člen slavné britsko-irské kapely The Wanted Tom Parker. Informoval o tom web The Sun, kterému smutnou zprávu potvrdila Parkerova manželka. Kromě ní na světě zanechal také dvě malé děti. Parker zemřel po dlouhém a statečném boji s rakovinou mozku.

„S nejtěžším srdcem potvrzujeme, že Tom dnes v klidu zemřel, s celou svou rodinou po boku. Naše srdce jsou zlomená. Tom byl středem našeho světa a nedokážeme si představit život bez jeho nakažlivého úsměvu a energie,“ řekla ve středu britskému webu The Sun zpěvákova manželka Kelsey. Parker po sobě zanechal dvouletou dceru Aurelii a ročního syna Bodhiho.

Hvězdě slavné kapely The Wanted byl v roce 2020 diagnostikován nevyléčitelný nádor na mozku, lékaři mu tehdy dávali pouhých 18 měsíců života. „Děkujeme všem, kteří ho po celou dobu podporovali. Bojoval až do samého konce. Jsme opravdu vděční za příval lásky a podpory. Prosím, abychom se všichni spojili a zajistili, že Tomovo světlo bude i nadále zářit pro naše krásné děti,“ dodala manželka Kelsey.

Ještě minulý týden Parker oznámil, že o svém boji napsal srdcervoucí knihu, která „neměla být o umírání, ale o životě“. Podstupoval léčbu ve Španělsku, což znamenalo, že byl nucen odstoupit z britského turné své kapely. Na pozdějších koncertech, kde vystupoval vsedě na trůnu, se však objevil.

Speciální léčba v centru pro léčbu rakoviny na španělském pobřeží Costa Del Sol ho stála čtyři tisíce liber týdně. Zpěvák doufal, že mu revoluční metoda prodlouží život. Nedávno byl však vyfotografován, jak používá invalidní vozík, protože byl příliš slabý, aby se postavil na nohy.

O svém strachu ze smrti statečně promluvil i v dokumentu stanice Channel 4 Tom Parker: Inside My Head (Uvnitř mé hlavy). Před kamerou se rozplakal a řekl: „Strach je slabé slovo. Jsem jak zkamenělý. Popravdě, nemůžu přestat myslet na smrt.“ Později byl zachycen, jak leží na posteli a pláče do dlaní. „Je tak těžké myslet na budoucnost, protože už opravdu nevím, co mě čeká,“ dodal.

Ke skupině The Wanted, jejíž 10 singlů a tři alba se dostalo do TOP 10 britské hitparády, se připojil v roce 2009. Mezi její nejznámější skladby patří tituly Glad You Came, Chasing The Sun nebo Lose My Mind.

Tagy: