Zpráva o oběti tragédie v Bratislavě málem rozplakala reportérku. Řekli jí to v živém vstupu

Tragická nehoda v Bratislavě

Tragická nehoda v Bratislavě

Nedělní nehoda v Bratislavě, při které lidi na autobusové zastávce posrážel opilý řidič a pět z nich zemřelo, otřásla celým Slovenskem. Zpráva o páté oběti zasáhla i reportérku televize JOJ, která se informaci dozvěděla v přímém přenosu. Do očí se jí v té chvíli začaly drát slzy.

Reportérka Nikol Richterová končila svůj živý vstup. Během poděkování ze strany televizního studia se Richterová opět přihlásila ke slovu. „Bohužel, s velkým politováním musím ještě říct, že mi policejní mluvčí Michal Szeiff předal informaci o tom, že v těchto chvílích zemřela další osoba,“ uvedla slovenská redaktorka nalomeným hlasem a slzami v očích.

Při nehodě zahynulo celkem pět lidí. Na místě čtyři z nich, v nemocnici později zraněním podlehla 21letá dívka. Tragédie se stala kolem 22:30 na vytížené autobusové zastávce, kde se v té chvíli nacházelo asi 30 lidí.

Zadržený řidič je generálním sekretářem Deaflympijského výboru Slovenska, který se věnuje sportovním aktivitám sluchově postižených. Policisté mu po nehodě naměřili 1,6 promile alkoholu v krvi.

Ve voze se nacházel i jeho syn, který je ve zmíněném výboru kontrolorem. Policie upřesnila, že i on před cestou pil. „Byl rovněž podroben dechové zkoušce. I v jeho případě skončila s pozitivním výsledkem, naměřena mu byla hodnota 0,5 mg/l alkoholu ve vydechovaném vzduchu,“ sdělili policisté.

Tagy: