Italský výrobce oblíbené čokoládové pochoutky, kterou si především ti nejmenší rádi mažou na chleba, shání nové pracovníky. Náplní jejich práce by bylo ochutnávání této dobroty z čokolády a lískových oříšků. Šanci má šest desítek osob.
Šťastlivci, kteří se do vysněné šedesátky dostanou, musí projít tříměsíčním placeným tréninkem, ve kterém se ledacos naučí a mimo jiné budou denně několik hodin ochutnávat a hodnotit čokoládu, oříšky či kokos.
Společnost Ferrero, vlastnící mimo jiné i italskou Nutellu věří, že nové zaměstnance najde snadno. Jejich hlavní podmínkou je ochota přestěhovat se do italského Alba, kde se továrna na sladká pokušení nachází. Zájemci musí mít také vytříbené chutě, žádné alergie a mimo jiné by měli ovládat práci na počítači.
Posila týmu projde tříměsíčním tréninkem plným ochutnávání, hodnocení výrobků i poznávání nových chutí a vůní. Kdo tento placený trénink zvládne, dostane nabídku spolupráce.
Italský deník The Local je překvapený, že poprvé v historii firma zaměstná naprosté amatéry, ale možná je právě tohle klíčem k úspěchu.