Auto v plamenech a boj o život. Strážníci v Brně zachránili muže, který přestal dýchat

Policisté zachránili muži život po děsivé nehodě.

Záchrana po děsivé nehodě

Strážníci zveřejnili autentické video z boje o život spolujezdce po dopravní nehodě v Brně. Auto po nárazu do sloupu začalo hořet a zůstali v něm dva muži, ven jim pomohli svědci. Jeden ze zraněných přestal dýchat. Městští policisté, kteří mezitím na místo dorazili, zahájili masáž srdce a zachránili mu život.

V Brně v Královopolské ulici se před měsícem odehrála ošklivá dopravní nehoda. Strážníci nyní zveřejnili záběry z akce pořízené minikamerami, které mají na uniformách. Je na nich například vidět, jak se snažili uhasit osobní vůz nebo jak zachránili život muži, který nedýchal.

ČTĚTE TAKÉ: Vteřina od tragédie v Řeporyjích. Žena odmítla opustit koleje, muž ji těsně před vlakem strhl

Co se před tím stalo? Auto ve vysoké rychlosti vyjelo ze silnice, narazilo do sloupu trolejového vedení a začalo hořet. Svědci neváhali a řidiče se spolujezdcem z vozidla vyprostili.

Pěší hlídka brněnské městské policie, která byla nedaleko, uslyšela silnou ránu a zamířila na místo. Strážník a strážnice se nejprve snažili uhasit vůz, poté přeběhli ke dvěma vážně zraněným mužům.

Jeden z účastníků nehody náhle přestal dýchat. Strážníci proto okamžitě zahájili masáž srdce. Ta byla úspěšná, do své péče si pak zraněného převzali záchranáři.

„Když jsme přijeli na místo, tak svědkové již měli dva muže vytažené z vozidel,“ popsal Jan Dvořák, mluvčí HZS JMK pro Krimi zprávy. Pohotová pracovnice čerpací stanice přinesla hasicí přístroj a strážníci před příjezdem hasičů mírnili požár v motorové části automobilu, napsal Týdeník Policie.

Nebezpečná jízda

Svědci uvedli, že z řidiče prý cítili alkohol. Jeho spolujezdec pro změnu nejspíš nebyl připoutaný. Podle policistů jel osobák nebezpečně už nějakou dobu před nehodou. Proto teď znovu vyzývají řidiče i chodce, které auto mohlo ohrozit, ať se jim ozvou na telefonní číslo 158.

Tagy: