Žralok? Ne, plavkyni v moři napadl tuleň. Útok zachytila kamera, má jednoduché vysvětlení

Útok tuleně na plavkyni na Havaji

Plavkyni na Havaji napadl tuleň

Návštěvníci na pláži ve Waikiki na Havaji zachytili, jak osamělou plavkyni ve vodě drsně napadl tuleň. Na první pohled nepochopitelný útok ale měl své vysvětlení.

Poklidné ranní koupání na téměř opuštěné pláži Waikiki na předměstí Honolulu se během chvíle změnilo v drama. A skoro boj o přežití. K osamělé plavkyni se přiblížil tuleň, který na ni tvrdě zaútočil. Dramatický moment zachytila kamera.

„Plav pryč! Honem pryč!“ je slyšet na nahrávce. Z břehu na útok nevěřícně zíralo pár zvědavců. Nikdo se ale pomoct ženě do vody neodvážil.

Sama se snažila dostat rychle na břeh. Tuleň ji ale nespustil z očí a vždy znovu a znovu zaútočil. V jednu chvíli se napadená ocitla úplně pod vodou.

Na pomoc jí po nekonečných minutách připlul jeden z kajakářů. S jeho pomocí pak doplula ke břehu. „Vytáhněte ji ven! Honem ven!“ ozývá se v tu chvíli na videu.

Zvíře ovšem nebylo agresivní bezdůvodně. Šlo o samici chráněného tuleně havajského, která nedávno porodila mládě. Proto také byla část pláže označena varovnými nápisy, aby tam lidé nechodili.

Žena skončila s pohmožděninami v nemocnici. A jak se nakonec ukázalo – neukázněnou provokatérkou byla šedesátiletá učitelka z Kalifornie.

Tagy: