Klíč v případu Andrey rozpuštěné v kyselině. Zubní plomby byly její, potvrdili soudu znalci

Případ Miroslava Vlčka, který si podle obžaloby objednal únos a poté zabil matku svých dvou synů Andreu Vlčekovou, pokračuje výpověďmi znalců u soudu. Vlček měl tělo exmanželky po její smrti vhodit do kádě s kyselinou. Ženu se podařilo identifikovat podle zubních plomb. Za hrůzný čin mu na Slovensku hrozí doživotí.

U soudu vypovídala dvojice znalců z oboru zdravotnictví a farmacie, která analyzovala stopy v plastovém barelu s kyselinou ve skladu ve Velkých Ripňanech na Slovensku. Právě tam měli vyšetřovatelé najít klíčové důkazy, například zubní plomby, které údajně patřily zavražděné Andree Vlčekové.

ČTĚTE TAKÉ: Andreu měl exmanžel rozpustit v sudu s kyselinou. Rodina po šesti letech pohřbila její ostatky

„Prakticky všechny z osmi identifikovaných výplní (plomb) odpovídají lékařským záznamům. Vzhledem k tomu, že pacientka podstoupila ošetření přístrojem, je dokumentace obsáhlá a kvalitní,“ uvedl soudní znalec Andrej Turzo.

Poprvé v historii slovenské kriminalistiky se podařilo identifikovat pozůstatky oběti na základě zubních výplní. Podle odborníků se v sudu nacházely několik let. „Znalci vypověděli, že identita zubních výplní je jedinečná a identifikace na jejich základě je na úrovni identifikace DNA nebo daktyloskopie. Je tedy bez pochyb, že fotokompozitní výplně nalezené v plastovém barelu patřily oběti Andree Vlčekové,“ konstatoval Daniel Lipšic, speciální prokurátor.

K TÉMATU: Reportér TV JOJ Rastislav Striško promluvil o tragické smrti Andrey Vlčekové

Andreu Vlčekovou unesli v prosinci 2016 tři muži před mateřskou školou v Hlohovci poté, co odvedla mladšího syna do školky. Do auta ji naložil již odsouzený Vojtěch Olle, který se k činu přiznal. Objednat si to měl její bývalý manžel Miroslav Vlček, který však stále tvrdí, že nic takového neudělal, protože k tomu neměl důvod. Proto se případem u soudu zabývali i znalci z oboru psychologie a psychiatrie. Podle nich jeho motivem mohlo být opětovné získání svého majetku a také pomsta.

„Znalci uvedli, že jeho resocializační prognóza je v zásadě negativní. Po tomto výslechu mám tedy jasnější představu o tom, jaký trest navrhnu na konci dokazování,“ doplnil Lipšic.

Další slyšení bude pokračovat 21. února. Miroslavu Vlčkovi hrozí až doživotní pobyt za mřížemi.

Tagy:
Krimi zprávy Slovensko vražda únos soud kyselina sud Andrea Vlčeková Miroslav Vlček Hlohovec Velké Ripňany