Šokující rozuzlení tragédie v Krkonoších: Jana měla syna uškrtit a sama se oběsit

Tragický závěr rozsáhlé pátrací akce po Janě K. a jejím tříletém synovi v Krkonoších má ještě smutnější rozuzlení. Kriminalisté vyšetřují nález dvou mrtvých jako vraždu a sebevraždu. Matka měla podle informací CNN Prima NEWS během výletu z Růžové hory malého chlapce uškrtit a potom se v lese oběsit.

„Na místě včerejšího (2. 1. 2023) nálezu obou těl pracovali kriminalisté do pozdních nočních hodin za účasti soudního znalce, kdy společně zjišťovali okolnosti jejich úmrtí. Ohledávali místo nálezu a zajišťovali potřebné stopy. Ohledáním nalezených těl zjistili, že se jedná o násilná úmrtí. Jde o podezření z vraždy a sebevraždy,“ uvedla na webu Policie ČR mluvčí Iva Kormošová.

„Toto zjištění potvrdil i soudní znalec z oboru soudního lékařství, kdy dle jeho předběžného vyjádření k úmrtí došlo 28. 12. 2022,“ doplnila s tím, že na základě informací byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda s následnou sebevraždou.

Těla našli záchranáři čtvrtý den jednoho z nejrozsáhlejších pátrání v Krkonoších. Členové Horské služby spolu s policií hledali čtyřicetiletou Janu K., která vyrazila na hory společně s tříletým synem, od pátku. U penzionu zůstalo jejich auto, v pokoji věci, takže majitelce zařízení bylo náhlé zmizení podezřelé.

Rozsáhlé pátrání

Ohlásil ho i chlapcův otec. Do následného pokusu dvojici najít se zapojilo přes 150 lidí – členů horské služby, KRNAP a policie. „Prohledávání bylo komplikované, protože tam byly zbytky sněhu, propadalo se to. Nedaly se použít klasicky skialpové lyže, které se používají v zimě, takže bylo fyzicky náročné prohledat ten prostor,“ popsal náročnou situaci náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Cingr.

Obtížné bylo při zásahu i to, že z počátku nešlo určit směr pátrání a prohledávala se rozlehlá oblast. Jenže s novými informacemi, se kterými přišla v úterý policie, se zdá, že tragédii by se nedalo zabránit. Záchranná akce pohřešovaných se totiž proměnila ve vyšetřování násilného trestného činu. Matka měla pod Růžovou horou tříleté dítě zavraždit, poté vzala život i sobě.

Děsivé detaily případu

Podle informací CNN Prima NEWS měla matka chlapečka uškrtit pár desítek metrů od lesní cesty směrem z Růžové hory na Portášky. Následně se oběsila na stromě. Jestli byla k činu rozhodnutá předem, ze zveřejněných informací nevyplynulo.

Dvojice se vydala podle dostupných záznamů směrem na Sněžku už ve středu 28. prosince. Pátrání se rozběhlo v pátek 30. prosince. Se zpožděním se ke kriminalistům dostal záznam o výstupu z přestupní stanice lanovky na Růžové hoře a také snímek z kamery prodejny v centru Pece pod Sněžkou. Na něm jde žena s chlapcem táhnoucím malé sáňky směrem ke spodní stanici lanovky. Jde o poslední zveřejněný snímek z pátrání. Kriminalisté pokračují ve vyšetřování případu. Jisté v tuto chvíle ale už je, že kvůli smrti pachatelky bude odložen.

Tagy: