Vyražené zuby i prokopnutá žebra. Soud rozhodne o případu rvačky na koupališti v Dubí

Případem surové bitky na koupališti v Dubí, k níž došlo v létě roku 2018, se opět v pondělí zabýval Krajský soud v Ústí nad Labem. Státní zástupkyně totiž nesouhlasí s dřívějšími rozsudky teplického soudu ani u jednoho ze šesti obžalovaných, kteří měli brutálně napadnout poškozeného.

Vyražené zuby i prokopnutá žebra. Davida M. měla v létě roku 2018 zmlátit na koupališti v Dubí skupinka mužů. Podle obžaloby se totiž zastal ženy, kterou měla napadnout jiná žena.

„Paní pak začala mlátit i mě. V tu ránu na mě skočilo asi tak sedm dospělých tmavších chlapů a začali mě bít. Po chvilce mě asi dva nebo tři chytli za ruce. Kopali mě hlava nehlava,“ řekl tehdy poškozený k incidentu televizi Prima.

Muži také Davida M. podle obžaloby častovali rasistickými urážkami. Soud už v roce 2021 nepravomocně poslal dva z nich na rok za mříže, žena a další dva dostali podmínku. Šestou osobu pak zprostil obžaloby.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Průlom v neobjasněné smrti kmotra Mrázka: Zastřelit ho měl elitní nájemný vrah ze Slovenska

Státní zástupkyně Kateřina Veselá však se zmíněnými rozsudky nesouhlasí. „Důvodem byla chybná právní kvalifikace, pominutí rasové motivace a zproštění viny konkrétních obžalovaných za situace, kdy mám za to, že jejich vina byla prokázána,“ uvedla.

K soudu v pondělí dorazili tři ze šestice obžalovaných, kteří svou vinu od začátku odmítají. „Už je to moc dlouhý. Státní zástupkyně je úplně vedle. My chceme spravedlnost. Nikoho jsem nezmlátil. Pánbůh je nade mnou,“ prohlásil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS obžalovaný Roman D.

„Táhne se to od roku 2018, je to strašně dlouhý pro nás, už jsme z toho vyčerpaní. Nikoho jsem nezmlátil. Jen jsem tam seděl, jedl jsem párek a pil jsem pivko,“ sdělil obžalovaný Radek Č. Veřejné zasedání přerušil krajský soud do středy. V ten den by mělo být rozhodnuto.

Tagy: