Absolutní kliďas, žádná agresivita. Jak přátelé popisují podezřelého z vraždy učitele?

Záběry od pražské SOU Ohradní, kde měl 31. března 2022 student zabít mačetou učitele školy.

Kdo byl učeň, který měl zavraždit učitele mačetou

Otázka, kterou si položili snad všichni. Kdo byl útočník, který zabil svého učitele mačetou na pražském učilišti? Štáby CNN Prima NEWS mluvily s kamarády a známými mladíka podezřelého z vraždy.

Kdo je mladík, který byl minulý týden nejhledanějším mužem v republice? Jeho profil na sociálních sítích je jako tisíce jiných. Dalo by se říct, že šlo o nenápadného kluka. Sociální síť plnil svými fotkami z cestování. Nikde ani známka po jakékoliv agresi.

„Znal jsem ho. Byl to absolutní kliďas a můj kamarád. Všechno řešil s klidem. Než něco udělal, všechno si čtyřikrát rozmyslel. Nikdo z nás, co jsme ho znali, to nemohl čekat. Dočetl jsem se v médiích, že hrál počítačové hry. To je blbost. On žádné hry nehrál a fakt nebyl agresivní,“ řekl kamarád útočníka.

Byl v pohodě a hrozně fajn

Obviněný z vraždy podle informací CNN Prima NEWS strávil své první roky povinné školní docházky v základní škole ve Vraném nad Vltavou. Většina místních mladíka i jeho rodinu dobře zná. Právě do Vraného podle svědků směřovala část policejních sil při pátrání po vrahovi. „Létal tady vrtulník. Celou dobu tu kroužil. Pak jsem se dozvěděla, že pátrají po klukovi z Vraného, co zabil v Michli učitele,“ popsala jedna z místních obyvatelek.

Místní o chlapci říkají v podstatě to samé, co jeho kamarádi. „Chodil s mým vnukem ve Vraném do školy. Byli spolu na výletě v Anglii a byl v pohodě,“ dodala místní obyvatelka.

Ve Vraném žije i dědeček mladíka. Právě on na svého vnuka přivolal policisty. „On je hrozně fajn, takže jsem taky byla překvapená,“ dodala další z místních. Všichni teď čekají na to, co vrah řekne před soudem, a jak vysoký nakonec dostane trest.

Tagy: