Adrenalin mu proudí v žilách: Moderátor Krimi zpráv si dojel pro třetí místo na Valašské rally

Matěj Rychlý je zkušený moderátor a reportér Krimi zpráv, který se rozhodně nebojí účasti v jedné z nejriskantnějších soutěží vůbec – v rally. I když se mu minulý rok na trati tolik nedařilo, nyní spolu se svým parťákem Tomášem Hauptvogelem obsadil na Open Adam Cupu třetí místo.

Do role navigátora se mu ze začátku vůbec nechtělo, ale když se poprvé svezl, ještě čtrnáct dní poté se mu o rally zdálo. A tak jízdu s bývalým moderátorem Hlavních zpráv a kamarádem Tomášem Hauptvogelem nemohl odmítnout.

ČTĚTE TAKÉ: Slavia prohrála v Plzni, vítězství v závěru vystřelil Šulc. Sparta získala zásadní výhodu

Letos se dvojice moderátorů odhodlala společně odstartovat druhou sezónu. A to se náramně vyplatilo. Poprvé se dostali na stupně vítězů a odvezli si pohár za třetí místo v kategorii RN7. „Třetí místo na Valašské rally je pro nás obrovským úspěchem. Po více než dvou letech se mi podařilo zajet tak skvělé umístění, navíc v konkurenci jedenácti posádek. Závod jsme si opravdu obrovsky užili. Matěj dával fantastický diktát a auto fungovalo naprosto dokonale,“ říká Tomáš Hauptvogel.

Některým selhávala technika, jiným se nevyplatila jízda na hraně. I když byl tento závod podle slov obou moderátorů opravdu těžký, s odhodláním a adrenalinem kolujícím v žilách projížděli úzkými silnicemi i bahnem cest a jeli si pro triumf.

Ačkoli se dvojice zná už řadu let a mají za sebou spoustu společných zážitků, jejich souhra není jedinou podmínkou pro získání vítězství. „Rovnice je jasná, abychom se dostali dopředu, musí ostatní udělat jezdecké chyby, a my naopak podávat konzistentní výkony,“ přiznává Matěj Rychlý.

V cíli byli oba naplněni radostí a euforií z dosaženého místa, které je odměnilo za tvrdou práci a odhodlání. „Jsem přesvědčen, že se nám podobný výsledek v letošní sezóně podaří ještě minimálně zopakovat, nebo ještě vylepšit! Rychlost na to evidentně máme,“ dodává Hauptvogel.

Tým moderátorů, závodící pod číslem 60, čeká za měsíc závod u Slušovic – Rally Kopná. Poté posádku můžete vidět v Plzni, Příbrami, ve Vyškově, na Moravě a na závěr také ve Vsetíně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lounová si během rallye v Keni sáhla na dno: Obklopili nás domorodci, musel přiletět vrtulník

Tagy: