Agresivní psi děsí obyvatele Hodonína. Místní se chtějí bránit peticí

Agresivní psi

Už dva roky chodí někteří obyvatelé Hodonína s obavami kolem zahrádkářské kolonie na okraji města. Při procházkách na okraji města na ně totiž údajně často útočí dva psi, které tam chová starší muž. I když zde musela opakovaně zasahovat policie, majitel zvířat tvrdí, že má svoje psy pod kontrolou. Obyvatelé mu však nevěří a rozhodli se sepsat petici, kterou chtějí na problém upozornit.

Psi měli naposledy napadnout kolemjdoucí na konci letošního léta. „Zaútočili i na běžce, zaútočili na děti na kolech, zaútočili na maminku s kočárem. Pokud má ten člověk pocit, že má psy pod kontrolou, je to samozřejmě špatně. Ohrožují nás na životech, bojíme se,“ vyjádřily se anonymně k situaci obyvatelky Hodonína.

Majitel psů Jiří Trnka ve vysílání CNN Prima NEWS řekl, že se zvířata snaží venčit v době, kdy kolem zahrádkářské kolonie chodí nejméně lidí. „Žádného člověka nenapadli, když náhodou utíkají, zavolám si je k sobě,“ řekl. O jeho psy se ovšem několikrát zajímala policie. Obě zvířata byla už kvůli udáním dočasně i v útulku.

Útěky psů a napadání lidí řešila v minulosti i hodonínská radnice. „Proti poslední udělené pokutě se pan Trnka odvolal a nyní je tato záležitost v řešení odboru životního prostředí krajského úřadu v Brně,“ okomentovala spor mluvčí hodonínské radnice Petra Kotásková.

Místním obyvatelům však došla trpělivost. Rozhodli se proto předložit radnici petici, která by měla o osudu psů rozhodnout. Zastupitelstvo by se situací mělo zabývat ještě do konce letošního roku.

Tagy: