Agresivní řidič pod vlivem měl před policií zvláštní výmluvu. Poté udeřil do skleněné výlohy

Agresivní řidič měl zvláštní výmluvu.

Agresivní řidič měl zvláštní výmluvu

Napiju se a nafetuji, ale jsem prostě dobrý člověk. Těmito slovy se hájil řidič, který v centru Prahy zaměstnal strážníky i policisty. V sobě měl doslova koktejl alkoholu a drog, když za volantem jel v protisměru a pak odbočil do zákazu vjezdu. Když ho zastavili, jeho agrese se neustále stupňovala. Několikrát dokonce udeřil do skleněné výlohy obchodu.

Muž v bílém tričku sám na sebe dost viditelně upozornil svým řízením v protisměru a následným zahnutím do zákazu vjezdu. „Z řidiče byl cítit alkohol, který také následně potvrdila dechová zkouška s výslednou hodnotou více jak dvě promile,“ uvedl mluvčí pražské městské policie Zdeněk Modálek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útočil v českobudějovické nemocnici mačetou, teď ho obvinili. Mladík zranil sestry i sanitáře

„Proč sedáte za volant?“ ptal se ho strážník. „Protože jsem kretén, vole,“ odpověděl muž, který měl kromě testu na alkohol pozitivní i ten na drogy. Navíc se odvážil v autě vézt několik spolupasažérů. „Nachčiju se, nafetuju se, ale jsem prostě dobrej člověk,“ komentoval v přítomnosti strážníků i policistů.

„Během šetření byl osmatřicetiletý muž stále agresivnější. Měl tendenci z místa odcházet a ignorovat zákonné výzvy,“ sdělil mluvčí Modálek. Alkohol a drogy v těle zřejmě ukázaly naplno svou sílu. Muž se neovládl a několikrát vší silou udeřil do skleněné výlohy obchodu.

To už strážníkům a policistům došla trpělivost. Následně se na podezřelého vrhli a potom jej spoutali. „Dotyčný byl transportován na místní policejní oddělení, kde podstoupil další šetření,“ dodal Modálek.

S řidičským průkazem se může agresor na nějakou dobu rozloučit – ještě na místě mu ho policisté sebrali. Nyní je navíc podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Tagy: