Agresivní řidič sněžného skútru napadl strážce Krkonoš. Bil do něho pěstmi

Agresivní řidič udeřil správce Krkonoš pěstí.

Agresor na sněžném skútru v pátek pěstmi napadl strážce Krkonošského národního parku (KRNAP). Dosud přitom jezdci, kteří se prohánějí v zakázaných oblastech chráněné přírody, strážcům jen nadávali. Útočníka nyní hledá policie, informoval KRNAP na svých webových stránkách.

Skupina lidí na skútrech v lese národního parku odmítala na upozornění strážce uznat, že tam nemá co dělat, a následně ujela. O pár minut později se situace opakovala, jenže ke slovu už se dostalo násilí.

„Člověk na skútru se pokusil strážce udeřit do obličeje ranou pěstí, to se mu nepodařilo, potom odjel. Po chvilce se ale vrátil, ze skútru slezl a na strážce už fyzicky zaútočil ranou do hlavy,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Žádáme veřejnost o pomoc s identifikací pachatele útoku na strážce Krkonošského národního parku. Informace, které by pomohly k jeho odhalení, můžete poskytnout na linku 158.

Posted by KRNAP on Tuesday, January 26, 2021

Letos je prý situace kritická. Incidentů kolem zakázaných jízd na skútru v Krkonoších totiž dramaticky přibývá. Většinou ale hříšníci ujedou. S podobnou agresí se před rokem v lednu setkala i strážkyně Iveta Kultová. Kdyby tehdy neuhnula, skútry by ji srazily.

„Viděla jsem, že naproti mně jedou dva lidé na skútrech, takže jsem na ně mávala, aby zastavili. Stále jeli a nehodlali vůbec zastavit,“ vzpomíná strážkyně parku Kultová.

Aktuální incident u Strážného už řeší policie. „Přijali jsme trestní oznámení, které prověřujeme pro podezření z přečinu násilí proti úřední osobě, za což v případě prokázání viny hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ uvedla k případu mluvčí policistů Královéhradeckého kraje Eliška Majerová.

Policisté a strážci parku žádají o pomoc. Pokud jezdce na skútrech poznáváte, zavolejte na linku 158.

Tagy: